Epicmenpl Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 Witam Chciałbym się dowiedzieć jaki chipset ma karta graficzna AMD Radeon HD 5650 Mam laptopa Lenovo Y460 W menadżerze nie pokazuje się grafika dedykowana Robiłem reset do ustawień fabrycznych Nie pomogło Zakładka "Pokaż ukryte urządzenia" nic nie pokazuje Laptop działa tylko na zintegrowanej grafice Intel Proszę i nazwę chipsetu grafiki i link do sterowników chipsetu. Jeżeli da radę to chciałbym też link do sterowników chipsetu płyty głównej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 To chyba GPU z rodziny układów z rdzeniem Barts.Wersja mobilne miały oznaczenie kodowe Madison .Są dwie podstawowe wersje tego GPU z tego co się orientuję.Niższa to seria Park.Wyższa to Broadway. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 Najpierw trzeba zainstalować sterowniki do chipset https://pcsupport.lenovo.com/us/en/downloads/DS010210 później https://pcsupport.lenovo.com/us/en/downloads/DS018699 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epicmenpl Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 Mam system win 10 pro A te sterowniki są na 7 Będzie okej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epicmenpl Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 3 godziny temu, Setnik napisał: Najpierw trzeba zainstalować sterowniki do chipset https://pcsupport.lenovo.com/us/en/downloads/DS010210 później https://pcsupport.lenovo.com/us/en/downloads/DS018699 Mam system win 10 pro A te sterowniki są na 7 Będzie okej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 (edytowane) Instalujesz w trybie zgodności i powinno zadziałać. A tu nowe sterowniki do grafiki https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-hd/ati-mobility-radeon-hd-5000-series/ati-mobility-radeon-hd-5650 Edytowane 22 Maja 2020 przez Setnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epicmenpl Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 7 minut temu, Setnik napisał: Instalujesz w trybie zgodności i powinno zadziałać. A tu nowe sterowniki do grafiki https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-hd/ati-mobility-radeon-hd-5000-series/ati-mobility-radeon-hd-5650 Zainstalowalem wszystko i dalej nie wykrywa.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 Poszukaj INF_allOS_9.4.0.1027 na stronie https://www.driverscape.com/manufacturers/lenovo/laptops-desktops/ideapad-y460/5330 i zainstaluj, jak teraz karta Intela Ci się zgłasza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epicmenpl Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 Działa ciągle na zintegrowanej intela Dedykowanej nie ma w menadzerze Nawet z opcja ukrytych urzadzen Chwilą i to zainstaluje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epicmenpl Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 6 minut temu, Setnik napisał: Poszukaj INF_allOS_9.4.0.1027 na stronie https://www.driverscape.com/manufacturers/lenovo/laptops-desktops/ideapad-y460/5330 i zainstaluj, jak teraz karta Intela Ci się zgłasza? Nie widzę tego inf all os Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 Device Name:Intel(R) 5 Series/3400 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 - 3B42 Intel(R) 5 Series/3400 Series Chipset Family PCI Express Root Port 2 - 3B44 Intel(R) 5 Series/3400 Series Chipset Family PCI Express Root Port 4 - 3B48 Intel(R) 5 Series/3400 Series Chipset Family PCI Express Root Port 5 - 3B4A Intel(R) 5 Series/3400 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller - 3B34 Intel(R) 5 Series/3400 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller - 3B3C Intel(R) HM55 Express Chipset LPC Interface Controller - 3B09 Intel(R) processor DRAM Controller - 0044 PCI standard PCI-to-PCI bridge QPI Link 0 - 2D10 QPI Physical 0 - 2D11 QuickPath Architecture Generic Non-core Registers - 2C62 QuickPath Architecture System Address Decoder - 2D01 Reserved - 2D12 Reserved - 2D13 Driver Date2013-07-31File Size:5.1M Driver Version:9.1.9.1006Vendor:Intel Supported OS:Windows 10 32 & 64bit, Windows 8.1 32 & 64bit, Windows 7 32 & 64bit, Windows Vista 32 & 64bit, Windows XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epicmenpl Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 4 minuty temu, Setnik napisał: Device Name:Intel(R) 5 Series/3400 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 - 3B42 Intel(R) 5 Series/3400 Series Chipset Family PCI Express Root Port 2 - 3B44 Intel(R) 5 Series/3400 Series Chipset Family PCI Express Root Port 4 - 3B48 Intel(R) 5 Series/3400 Series Chipset Family PCI Express Root Port 5 - 3B4A Intel(R) 5 Series/3400 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller - 3B34 Intel(R) 5 Series/3400 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller - 3B3C Intel(R) HM55 Express Chipset LPC Interface Controller - 3B09 Intel(R) processor DRAM Controller - 0044 PCI standard PCI-to-PCI bridge QPI Link 0 - 2D10 QPI Physical 0 - 2D11 QuickPath Architecture Generic Non-core Registers - 2C62 QuickPath Architecture System Address Decoder - 2D01 Reserved - 2D12 Reserved - 2D13 Driver Date2013-07-31File Size:5.1M Driver Version:9.1.9.1006Vendor:Intel Supported OS:Windows 10 32 & 64bit, Windows 8.1 32 & 64bit, Windows 7 32 & 64bit, Windows Vista 32 & 64bit, Windows XP Dalej nie wykrywa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 A jaką kartę masz? Przed zmianą systemu działało poprawnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epicmenpl Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 Wylaczylem laptopa Chciałem włączyć i czarny ekran Miałem ustawione w biosie na discrete Czyli ze działało tylko na dedykowanej Odlaczylem bateryjke biosu Poczekalem Podlaczylem żeby mi zresetowalo I się uruchomił na zintegrowanej I nie wykrywalo dedykowanej AMD Radeon HD 5650 W menadzerze pokazywało ją na kodzie 45 Odłączono urządzenie Zrobiłem reset fabryczny i wogole jej nie wykrywa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epicmenpl Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 Mogło się coś odłączyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epicmenpl Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 7 minut temu, Setnik napisał: A jaką kartę masz? Przed zmianą systemu działało poprawnie? Laptop był używany do GTA 5 online Był zmieniany procesor na i5 560m i dołożony RAM do 8gb oraz dysk SSD 128gb na system Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epicmenpl Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 11 minut temu, Setnik napisał: A jaką kartę masz? Przed zmianą systemu działało poprawnie? Mogę go rozkręcić tylko na co zwrócić uwagę? Po czym poznać czy grafika jest spalona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 Chodzi mi co masz w menadżerze . jaką kartę wykrywa (jej nazwa) Z opisu jaki przedstawiłeś to niestety padła grafika :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epicmenpl Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 Teraz, Setnik napisał: Chodzi mi co masz w menadżerze . jaką kartę wykrywa (jej nazwa) Z opisu jaki przedstawiłeś to niestety padła grafika :( W menadżerze mam Intel HD graphics Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epicmenpl Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 1 minutę temu, Setnik napisał: Chodzi mi co masz w menadżerze . jaką kartę wykrywa (jej nazwa) Z opisu jaki przedstawiłeś to niestety padła grafika :( Co mogę zrobić w sytuacji gdy się spaliła...? Da się to jakoś uratować? Albo jakies inne sensowne rozwiązanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 Wymiana jest mało opłacalna kosztuje około 400-600zł i nie ma gwarancji jak długo będzie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epicmenpl Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 A przy wymianie mogę dac dużo lepszą grafikę? Bo mam znajomego który ma maszynę wiec zrobiłby po promocji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 Jak masz znajomego to niech układ potraktuje topnikiem, może luty popękały jak nie to trzeba kupić taki sam układ. Wydajniejszego może nie unieść układ chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epicmenpl Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 5 minut temu, Setnik napisał: Jak masz znajomego to niech układ potraktuje topnikiem, może luty popękały jak nie to trzeba kupić taki sam układ. Wydajniejszego może nie unieść układ chłodzenia. A może egpu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 A masz gdzie go tam wsadzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epicmenpl Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 No egpu jest pod mPCIe , thunderbolt i expresscard A w y460 mam mPCIe tylko ze podpieta tam karta sieciowa Ale jeszcze mam expresscard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 Jak coś wsadzisz na mPCie to jeszcze trzeba znaleźć chłodzenie które się zmieści w laptopie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epicmenpl Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 Dlatego lepiej expresscard bo jest na zewnatrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...