Kyle Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2023 (edytowane) Godzinę temu, SobolTepaPAo napisał: znalazłem poruwnanie tych 2 chłodzeń w własciwie to jakiejświlkiej rużnicy nie ma Najpierw to przydałoby się zobaczyć poprawnie zrobiony test, a nie stosunek % PWM do temperatury lub hałasu 😀(liczy się hałas do temperatury, czyli ustalamy taką samą moc*, taki sam hałas i patrzymy który model daje niższą temp.) * - gość określił ją w "jednostce" [3700x 4.3GHz@1.4vCore] 😄 ... zamiast w Watach Edytowane 12 Czerwca 2023 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenyx44 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2023 Witam, mój komp to: i5 10400f, chłodzenie spc fera3, msi z490 a pro, G.SKILL 32GB (4x8GB) 3200MHz CL16 Ripjaws V Black, Inno3D RTX 3060 8gb, spc vero l3 600, buda Regnum RG6V TG 4X120mm, sys: Win 11 Home 22H3, monitor to AOC C27G2ZE 240Hz, zakupiłem sobie cyberpunka w zimowej promocji na steamie i podczas grania zauważyłem ze kosmicznie mi eksploatuje procesor (podczas grania wszystkie rdzenie na 100%) czy takie granie jest bezpieczne dla procesora (dopiero jak na sztywno ustawie limit klatek tak np do 70-80 fps to wykorzystanie cpu spadnie do około 80-90...proszę o poradę, załączam screeeny, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2023 Witam z jednej strony i5 10400f to jest 6r/12w to powinien jeszcze "szarpać szynkę niczym Reksio", ale ma już kilka lat, i czy jego wydajność już tak poleciała w dół ? , oraz czy w takim CB2077 był by już obciążany na wszystkie rdzenie na 100% ? lol... obecnie w grach trzeba poświecić chwile czasu , bo jak się okazuje, warto potestować czy dana opcja graficzna faktycznie wpływa na wyświetlaną zawartość a często i gęsto widać ze nic nie widać, aby coś w wyświetlanej grafice się zmieniało , nooo to jak czegoś nie widać, to po co redlic sprzęt ? xD zainstaluj i skonfiguruj "MSI AFTERBURNER" np. z https://www.msi.com/Landing/afterburner/graphics-cards https://www.guru3d.com/download/msi-afterburner-beta-download/ jak skonfigurować https://www.youtube.com/watch?v=WjzCxAR6gh4&t=3s a z Menedżer zadań: pokaż zakładkę - procesy i kliknij u góry aby od góry listy było to co najbardziej % obciąża procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenyx44 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2023 (edytowane) dzięki za odpowiedź, ustawiłem limit klatek na 80fps i problem chyba się wyjaśnił (screen poniżej), w procesach jest czysto, wychodzi na to że taki cyberpunk potrafi obciążyć procesor na 100% (gdy nie ma limitu klatek) ps. czy wszystkie rdzenie na 100% jest niebezpieczne dla procka przy dłuższym graniu ? Edytowane 30 Grudnia 2023 przez Lenyx44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2023 26 minut temu, Lenyx44 napisał: ps. czy wszystkie rdzenie na 100% jest niebezpieczne dla procka przy dłuższym graniu ? raczej nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2023 2 godziny temu, Lenyx44 napisał(a): dzięki za odpowiedź, ustawiłem limit klatek na 80fps moze zwieksz detale ,poza tym w tym temacie nie widze nic nie ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo9pl Opublikowano 14 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2024 Witam posiadam pc i7 11700k postawiony na Aorus z590 elite ax 2x 8gb crucial 3600 i rtx 2080 super gaming oc do niedawna moja karta chodziła max na 900mv (tak ja ustawilem) żeby obniżyć temperatury. 3 dni temu wymieniona pasta i na stock ustawieniach 50 stopni przy napięciu 1050mv i zaczęła chrupać więcej watów logiczne . gram w coda mw3 głownie wiec katowałem pc cały weekend az do dzis dziwne resety, 2 razy tak jakby zgubił ustawienia bios xmp itd wiec zacząłem grać chwile bez słuchawek okazało sie ze prawdopodobnie zasilacz piszczy dosc głosno zasilacz to silentiumpc vero l3 700w jak dokładniej to zdjagnozowac? i jeszcze jedno pytanie na jaki go zamienic ( procesor w boost 4.9 pożera 130w sama grafika ok 250 czy mozliwe ze zasilacz jest za słaby czy prędzej pada ze starości? 3 lata cały zestaw kupowałem wszystko nowe ze sklepu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 14 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2024 Witam no popatrz zasilacz był na gwarancji ino 36 miesięcy ... a jak jest obecnie podłączona karta graficzna ? , tzn. czy do każdego gniazda jej zasilania jest poprowadzona osobna linia z zasilacza ?, czy patologicznie np. jedna linia i mostek ? , w karcie są gniazda 1x8pin i 1x6 pin , czyli powinny iść dwie osobne linie z zasilacza , a jak jest u Ciebie ? przy zadziałaniu zabezpieczenia w zasilaczu , zasadniczo płyta główna nie powinna resetować ustawień biosu. ok co można sprawdzić na początek , jakie jest napięcie na linii PCIe. GPU-Z https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-gpu-z/ zakładka- Sensors - pozycja PCie Slot Voltage - 8-Pin #1 Voltage- 8-Pin #2 Voltage- oczywiście interesują nas wartości podczas pracy: np. pulpit + przeglądarka uruchomiona jakaś gra z nowym zasilaczem nie ma co się spieszyć na siłę , posprawdzajmy pierwej co się da, w warunkach domowych. moje podejście jest takie, jak dobrać moc zasilacza , (oczywiście nie trzeba się z tym zgadzać ) moc CPU +10% , to co bierze karta graficzna x2 i +/- 70W czyli taki 750W i z certyfikatem przynajmniej "80 Plus Bronze" był by optymalny i z zapasem, oraz gwarancja przynajmniej 60 miesięcy , a czasami wystarczy dołożyć 30-50pln i można zakupić zasilacz na sporo dłuższej gwarancji 84 miesiące czy nawet 10 lat , bo TOP czyli 12lat to już swoje kosztuje XD np. Zasilacz SeaSonic B12 BC 650W (B12-BC-650) cena około 290 PLN Zasilacz SeaSonic B12 BC 750W (B12-BC-750) cena około 340 PLN Zasilacz SeaSonic B12 BC 850W (B12-BC-850) cena około 350 PLN można tez pomyśleć czy kupując nowy zasilacz był by już "80 Plus Gold" , miał odpinane kable, czy nawet był zgodny z ATX 3.0 ale to i cena będzie by wyższa. np. Zasilacz MSI MAG A750GL PCIE5 750W (306-7ZP8B11-CE0) cena około 450 PLN Zasilacz Asus Prime 750W (90YE00U1-B0NB00) cena około 450 PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo9pl Opublikowano 14 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2024 2 godziny temu, Mr.T... napisał(a): Oczywiście ze podłaczone dwoma osobnymi liniami a nie mostek !! dodaje screeny z gpuz 2 pierwsze pulpit przegladarka 2 ostatnie właczona gra dodaje również log z gpu z gdzie własnie go ucieło, gram gram i nagle czarny ekran wszystkie wiatraki na maksa i trzeba resetowac pc log z gpu z https://www.szybkiplik.pl/6W7D44n4FR Gdy wrzuce profil w msi afterburnerw ktorym grafika chodzi na ok 930mv to gra chodzi normalnie trzyma klatki i nie resetuje sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 15 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2024 nas obecnie najbardziej interesują napicia zasilania, nie temperatury, log z GPU-Z wskazuje ze napięcie na liniach spada do 11.7v, że tak powiem, hmmm można myśleć nad nowym zasilaczem, jeśli masz możliwość zamontować do testów inny 650W-750W, było by fajnie, jeśli nie, to zakup przez Internet , bo jest wtedy możliwość zwrotu 14 dniowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo9pl Opublikowano 16 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2024 A więc tak wczoraj otworzyłem szybę obudowy i zaczęłam testowac. Odpaliłem call od daty klatki odblokowane grafa na stockowych ustawieniach. Gdy gra go obciążyła to zgłupiałem. Zacząłem słuchać który to komponent i do tej pory nie wiem dźwięki tak jakby dochodzily z sekcji zasilania po 5 min buh czarny ekran wiatraki na maksa i musiałem odciąć zasilanie. Niestety nie mam jak sprawdzić zasilacza (niemam nikogo kto by mi pożyczył do testu) Martwi mnie jednak to zasilanie 12v na karcie graficznej które schodzi do 11.7 ... Pc pod obciążeniem samego procka (cisza) Karta graficzna pod obciążeniem (furmark) (cisza) Gdy tylko obciążam je razem (czyli gra) to zaczyna piszczes syczeć Z kolei gdy dam karcie nieco niższe napięcie w granicach 1000mv (1050 stock) Mogę grać cały czas i nic się nie dzieje ale cały czas słychać te dźwięki może trochę jakby mniej Rozkładam ręce.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 16 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2024 (edytowane) Na moje to zasilacz, zwłaszcza że napięcia tak spadają. U mnie na żadnym z czujników linii 12V nie spada poniżej 12.1V kręci się między 12,1V a 12,15V. Takie 11.7V to jeszcze może być OK w aucie gdy akumulator ma swoje lata ale nie w pracującym PC. Edytowane 16 Stycznia 2024 przez bamboocha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo9pl Opublikowano 17 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2024 Witam po dłuższym obserwowaniu wczoraj zauważyłem że przy obciążeniu nawet na procesorze spada chwilowo napięcie z 12 do 11,9 w hwinfo. A grafika ma cały czas 11.9 , 11.7 chyba zaryzykuję i kupię nowy zasilacz co myślicie o tym https://www.x-kom.pl/p/1203588-zasilacz-do-komputera-xpg-core-reactor-ii-850w-80-plus-gold-atx-30.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 17 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2024 Tolerancja ATX to 5% czyli 11,6-12,6V jest ok, to jedna kwestia. Druga zaś to sprawdzanie napięcia programem jest bez sensu, bo odpowiadają za to układy na płycie, więc w teorii dużo zależy od samego układu, nie zasilacza. Weź sobie miernik w łape i sprawdź, wtedy będziesz wiedział czy to zasilacz. Nie zrozum mnie źle, to wciąż może być zasilacz, tylko sposób dedukcji jest "ułomny". Kup drugi zasilacz, zmień na parę dni i zobacz czy to przypadkiem nie sypie grafika. Jak procesor bierze 130W, karta 250W to pobór całej platformy to będzie w okolicy 500-550W z gniazdka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo9pl Opublikowano 17 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2024 Znalazłem parę tematów w których rozwiązaniem był nowy zasilacz (. Z tad decyzja o nowym) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 17 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2024 Tak jak napisałem, zamów sobie zasilacz przez neta, podmień na kilka dni i sprawdź, jeżeli to nie to, odeślij. Tam wyżej podesłali Ci spoko zasilacze w dobrych pieniądzach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo9pl Opublikowano 17 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2024 Pod koniec roku będę i tak chciał zmieniać na 4080 więc ATX 3.0 się przyda nie są dużo droższe No i ten xpg reactor 2 ma 10lat gwarancji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 17 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2024 Większość markowych zasilaczy ma 10 lat gwarancji. ATX 3.0 się przyda na zaś jak już zmieniasz, https://www.x-kom.pl/p/1114803-zasilacz-do-komputera-be-quiet-pure-power-12-m-850w-80-plus-gold-atx-30.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 17 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2024 7 godzin temu, Bonusso3 napisał: https://www.x-kom.pl/p/1114803-zasilacz-do-komputera-be-quiet-pure-power-12-m-850w-80-plus-gold-atx-30.html a jak się teraz do tego odnieść ? https://www.youtube.com/watch?v=8VJERQ-r3ro można przewinąć do czas 3:44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenyx44 Opublikowano 1 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2024 (edytowane) Witam, mój obecny komp to: i5 10400f, chłodzenie spc fera3, msi z490 a pro, G.SKILL 32GB (4x8GB) 3200MHz CL16 Ripjaws V Black, Inno3D RTX 3060 8gb, spc vero l3 600, buda Regnum RG6V TG 4X120mm, sys: Win 11 Home 23H2, monitor to AOC C27G2ZE 240Hz, chciałbym zmienić tylko procka... tylko na co, mój budżet to 800zł, szukać nowego czy używki? i7 czy i5?, chciałbym mieć większą wydajność w takich programach jak cs2, fl studio.... a może wymienić całą platformę ? myślałem nad używaną i7 11700f (około 800)... Edytowane 1 Września 2024 przez Lenyx44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 1 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2024 Jaki budżet ? To już jest leciwa platforma, jak masz zapas gotówki, to poczekaj na nowe procesory Intela, są tuz za rogiem. To samo dotyczy kart graficznych. I7 10700 sobie odpuść, zyskasz parę% przy słabych DDR4 + słaba 30608GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenyx44 Opublikowano 1 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2024 ok, to poczekam, dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burn77 Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2024 Witam mam problem ze zwiechami/freezami w grach. Dzieje się to losowo w różnych grach w różnych momentach (najczęściej po tym jak wejdę w jakieś menu, bądź zmienia się coś więcej na ekranie) Gram w 1440p w np. CSa I nagle paru sekundowy freeze spada do 5fps głos nawet klatkuje no pełny lag. Za chwilę przechodzi, lecz jak już raz zlaguje to dzieje się to już naprawdę często. Temperatury badane cpu w max jest 75c srednio 60-63 pod obciążeniem. GPU też nie więcej. Przemienione kosci ram w slotach, próbowane na jednej i na drugiej osobno. Reinstalki systemu na win10,11. Ręcznie instalowane Sterowniki nic nie daje. Jedyne podczas tych ścin to w hwinfo pokazuje jak dawałem rejestr to zegary podczas tych ścin spadają do jakiś 798mhz (temp nie większa niż 70) napiecie cpu do 0.700v około. Dodatkowo w rubrykach przekroczono limit mocy jest napisane że tak oraz IA:prochot też tak. Tyle narazie udało mi się zebrać info, proszę o rady gdzie szukać dalej i co sprawdzać z góry dzięki:) Sprzet: MB: Biostar B560mx-e pro CPU: i7 11700f GPU: Zotac RTX 3060ti RAM: Adata XPG 3200mhz 32gb Dysk: 1TB Kingston KC3000 PSU: Seasonic Focus GX 750w(nowy) Chłodzenie: MasterLiquid ml240l v.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2024 Witam temat o tyle nie jest łatwy, bo nie wiem jaki jest bios i rozkład dostępnych opcji (tak jak w ASRoku ? ), wychodzi na to ze twoja płyta główna a raczej jej sekcja zasilanie nie jest w stanie "wykarmić" tą i7 , trzeba by poszukać w biosie opcje odnośnie limitów, mocy oraz sprawdzić jak są ustawione czy na "Auto", i ręcznie zmienić TDP max 65W, oraz ustawił bym tez "Max Turbo Frequency" dla testu powiedzmy na 4600MHz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2024 Jeśi faktycznie 75 stopni to przegrzewa sie mobo. Zlikwiduj trubo ,daj tam mnoznik na 45 dla all core ,power limit na maksa i dostosuj napiecie.Sprawdza stablność occt przez 0.5H 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burn77 Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2024 (edytowane) Godzinę temu, Mr.T... napisał(a): Witam temat o tyle nie jest łatwy, bo nie wiem jaki jest bios i rozkład dostępnych opcji (tak jak w ASRoku ? ), wychodzi na to ze twoja płyta główna a raczej jej sekcja zasilanie nie jest w stanie "wykarmić" tą i7 , trzeba by poszukać w biosie opcje odnośnie limitów, mocy oraz sprawdzić jak są ustawione czy na "Auto", i ręcznie zmienić TDP max 65W, oraz ustawił bym tez "Max Turbo Frequency" dla testu powiedzmy na 4600MHz. Ok to zabieram się za bios. Dodam że przy obecnych ustawieniach w occt żadnych błędów mi nie pokazuje, a w grach crashuje albo laguje. Wyłączę najpierw te wszystkie turbo boosty itp. TDP mam ustawić na ile power limit? Obecnie mam pl1 power limit static na 150w a dynamic na 85w W Default mam tak w BIOS https://ibb.co/DVQbFG4 https://ibb.co/892j9vJ https://ibb.co/T0q95Hp Przy czym vcore jest w auto na 1.300v Edytowane 8 Września 2024 przez tomtes93 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2024 czy po wyłączeniu Turbo problem ustąpił ? , plan zasilania w systemie masz ustawiony na domyślnie, czy zmieniałeś na np. zrównoważony lub wysoka wydajność ? C states - ustaw na Disabled PL1/PL2 przy wyłączonym Turbo, bym nie zmieniał. trochę wysokie te napięcie vcore 1.3v , ale bez turbo powinno być niższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burn77 Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2024 (edytowane) 1 godzinę temu, Mr.T... napisał(a): czy po wyłączeniu Turbo problem ustąpił ? , plan zasilania w systemie masz ustawiony na domyślnie, czy zmieniałeś na np. zrównoważony lub wysoka wydajność ? C states - ustaw na Disabled PL1/PL2 przy wyłączonym Turbo, bym nie zmieniał. trochę wysokie te napięcie vcore 1.3v , ale bez turbo powinno być niższe. Samo wyłączenie turbo boost ten 3.0 nic nie dało. Teraz wyłączę te c-states i sproboje obniżyć napiecie bo te 1.300 wygląda na dość sporo. (Bez turbo było takie samo). Dam znać jak efekty. PL1 zostawię na tych 150w. Teraz teoretycznie jeśli okaże się że na niższych napięciach cpu problem przechodzi, to mamy winowajce w postaci płyty głównej (tej sekcji zasilania)?? Czy może być to też wadliwe cpu? Edit: Otóż na wyłączonym Turbo boost + wyłączonych c-states problem pozostaje lecz już rdr2 nie crashuje a poprostu laguje jak w CS(czyli co jakiś czas lag paru/parunasto sekundowy do ok 5fps z np. 85fps w rdr). Wtedy widzę jest drop w taktowaniu do tych 0.789mhz i moc ok 20w na CPU, na GPU nic się nie dzieje. Edit2: zauwazylem ze pl1 jest 150w a pl2 disabled który ma wtedy 129w. Nie koliduje to? Edytowane 8 Września 2024 przez tomtes93 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2024 Jak masz pl1 to jest 150 Wat ciągłego. Napięcie sobie ustaw do 4.5,może nawet zjedziesz na 1.2v z 1.3 to da z kilkadziesiąt wat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2024 gdyby procesor był problemem to raczej cały czas by powodował problemy. Intel® Processor Diagnostic Tool , zainstaluj i podczas testu obserwuj zegary i temperaturę. https://www.intel.com/content/www/us/en/download/15951/intel-processor-diagnostic-tool.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...