sabaru Opublikowano 21 godzin temu Zgłoś Opublikowano 21 godzin temu Mój brat ma taki komputer. Procek i5-10600k, RTX 2070 super, chłodzenie wodne od Silentum z dwoma wentylatorami, Windows10 i jest świeżo po formacie. Odkreślmy wczoraj że komputer w każdej grze nawet w tak starej jak w GTA SA ma temperatury na 100%. Co ciekawe to co się przykłada do procka nie jest parzące, a raptem ciepłe. Z samym komputerem jak i graniem wydaje się że nic się nie dzieje. Ale mimo to jaka gra by to nie było ma z miejsca temperatury na 100%. Nawet jak się do biosu wejdzie to miernik też tak pokazuje. Czasami jedynie spadnie o kilka stopni ale tak to jest przeważnie na 100%. Ktoś coś może wie co może być nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
user33 Opublikowano 21 godzin temu Zgłoś Opublikowano 21 godzin temu Pewnie chłodzenie wodne padło, jak stare jest ?, czy przypadkiem nie zapomnieliście o oderwaniu naklejki z chłodzenia które ma kontakt z procesorem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabaru Opublikowano 20 godzin temu Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu 22 minuty temu, user33 napisał(a): Pewnie chłodzenie wodne padło, jak stare jest ?, czy przypadkiem nie zapomnieliście o oderwaniu naklejki z chłodzenia które ma kontakt z procesorem ? Coś około 4 lat, plus minus. Dokładnie to było tak. Brat sprzedał ten komputer i już był u gościa, który go kupił. Sam go zawoził bo to znajomy to czemu nie. Jeszcze wcześniej zrobiłem totalny format wraz usunięciem wszystkich danych. Jednakoż prócz systemu zainstalowałem tylko niezbędne oprogramowanie i sterowniki. Nawet go nie sprawdzałem czy gry działają itd. bo gościu miał to sobie już sam ogarnąć. Chodziło tylko o wykasowanie wszelkich danych. Jednak na miejscu i po podłączeniu wszystkiego okazało się że jednak nie da radę i przywiózł go z powrotem. Tak potem siadłem i zacząłem instalować to co trzeba. Potem zabrałem się za testowanie gier i właśnie w tedy odkryłem ze temperatury w każdej grze idą na 100%. Tutaj dodam jeszcze że przy pakowaniu brat komputer obrócił tyłem do dołu i słyszał jak ten płyn czy co to jest w chłodnicy się rusza. No ale to stwierdziliśmy że to normalne i to my olali. Tutaj jednak już nie jesteśmy wstanie stwierdzić czy te temperatury takie były już wcześniej czy to stało się coś podczas pakowania czy transportu. Bo tak jak pisałem wydaje się że komputer działa normalnie. Mogłem o tym wspomnieć wcześniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu Witam temperatury na 100% , ile to będzie w stopniach Celsjusza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabaru Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) tyle samo xd Tutaj parę fotek jak to się objawia. W każdym przypadku temperatura skacze do 100C. Nawet jak nic nie robię to też potrafi dobić do 100C. Edytowane 14 godzin temu przez sabaru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu Zrobił mi niedziele, 100% nie mylił się Aio zobacz najpierw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu chłodzenie nie sprawne , co tu drążyć temat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabaru Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu Temat do zamknięcia. Komputer idzie do serwisu. Tam gdzie był kupowany i niech się gościu męczy. Za dużo kasy kosztował żeby grzebał w nim :). Dzięki za odpowiedzi. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...