jorzu Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 Ostatnio zmieniłem kompa na konfig z podpisu i czas na ostatni element - monitor. W największym zakresie będzie wykorzystywany do pracy + web, trochę filmów i gier. Czytałem, oglądałem masę testów, niestety najlepsze monitory nie są na chwilę obecną dostępne w Wielkiej Brytanii. Idealnie chciałbym LG 27GL850-B - nie ma! OK, no to Asus VG27AQ - nie ma! Dobra myślę, wezmę 32 cale polecany LG 32GK850F - nie ma! Jest AOC CQ32G1, ale po obejrzeniu testów brak regulacji w pionie to jest coś, czego by mi brakowało (czasem żona siądzie do kompa). Monitor będzie raczej zakupem na lata, więc niekoniecznie chcę na nim oszczędzać, z drugiej strony jeżeli nie ma sensu wydawać niepotrzebnie pieniędzy (na markę, LEDy itp) to nie chciałbym tego robić. Bardzo proszę, polećcie coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saniszyn Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2020 Zobacz tego. Mam benq już drugi monitor. I chyba ten lub podobny będzie następny. IPS i to ze świetnymi parametrami. Do pracy, gier i filmów. https://www.benq.eu/pl-pl/monitor/gaming/ex2780q.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunekji Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2020 Około pół roku temu również poszukiwałem monitora do swojego komputera. Podobnie jak w Twoim przypadku byłem zdecydowany na LG 27GL850-B. Niestety monitor ciężko było dostać, a monitor po prostu potrzebowałem. W końcu kupiłem Asus VG27AQ oraz Gigabyte Aorus FI27Q. Obydwa modele 27 cali, 1440p i odświeżanie powyżej 144hz. Koniec końców monitor Asusa oddałem po kilku dniach, a z Aorusa nadal korzystam i chyba szybko nie zamienię go na inny model. Nie będę się tutaj rozpisywał na temat jakości obrazu. Przykładowo tutaj możesz sobie poczytać trochę więcej na temat jakości w porównaniu do wspomnianego na początku 27GL850 : https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/lg-27gl850-vs-gigabyte-aorus-fi27q/912/1712 Z takich ciekawostek, które ma Aorus to oprogramowanie OSD, którym można sterować ustawieniami monitora z poziomu systemu. Naprawdę wygodna sprawa. Z minusów to, że Aorus ma wbudowany zasilacz. Przez co przy całkowitej ciszy po prostu słychać dźwięk podobny do tego jak przy ładowarkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jorzu Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2020 Dzięki za sugestie, zaraz popatrzę. Ewentualnie jest jeszcze LG 32KG650F z niezłymi recenzjami. Coś wybiorę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 15 godzin temu, brunekji napisał: Z takich ciekawostek, które ma Aorus to oprogramowanie OSD, którym można sterować ustawieniami monitora z poziomu systemu. Naprawdę wygodna sprawa. Wydaje mi się, że to standard w monitorach tych odrobinkę lepszych, od podstawowych modeli. Spotkałem się z tym w EIZO, LG z ich "graficznej" klasy, czy nawet średniej klasy AOC 4K 31,5" VA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunekji Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2020 W dniu 25.05.2020 o 10:55, Kyle napisał: Wydaje mi się, że to standard w monitorach tych odrobinkę lepszych, od podstawowych modeli. Spotkałem się z tym w EIZO, LG z ich "graficznej" klasy, czy nawet średniej klasy AOC 4K 31,5" VA. Być może :) Niestety Asus VG27AQ nie miał takiej opcji. Ale ogólnie zrezygnowałem z niego z niego ze względu z innych powodów. Napisałem o OSD ze względu na to, że to co zobaczyłem w Aoursie było dla mnie miłym zaskoczeniem :) Przez ładnych kilka lat korzystałem z Benq XL2420T i powiem szczerze, że nie za bardzo obserwowałem rynek monitorów "gamingowych". W tym modelu był przełącznik fizyczny profili (od 1 do 3), co również było całkiem wygodnym rozwiązaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iean Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2020 https://www.x-kom.pl/p/477493-monitor-led-32-i-wiekszy-acer-ed323qurabidpx-curved-czarny.html Używałem dłuższy czas i naprawdę mogę polecić jedyna jego wada moim zdaniem to podstawa ( lubię sobie regulować wysokość monitora w zależności czy normalnie siedzę czy pozycja półleżąca) ale za jakieś 100 zł dokupiłem ramie i wszystko było już spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybolevsky Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2020 Czy wybrałeś już coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tooly Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2020 Samsung Odyssey G7 zapowiada się nieźle (27" lub 32", WQHD, QLED). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybolevsky Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2020 W ostantnim czasie pojawiło się coś ponoć absolutnie genialnego : iiyama G-Master GB3461WQSU Dla fanów 21:9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jorzu Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2020 Miałem możliwość zamówienia tej Iiyamy, ale żona tupnęła nogą i nie dało rady. Kupiłem LG 32KG650F - na początku wydawał się ogromny, teraz już się przyzwyczaiłem. Kolory po kalibracji (wyggoglanej) bardzo fajne, wszytsko ladnie i plynnie. Nie za bardzo mam punkt odniesienia do innych nowych produktów, ale jestem zadowolony z tego LG. Dzięki wszystkim za sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...