Sick1815 Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 Witam. Potrzebuję pomocy. Brat ma laptopa Dell inspiron 3542: https://www.x-kom.pl/p/188570-notebook-laptop-156-dell-inspiron-3542-i7-4510u-8gb-1000-gf840m.html Formatowałem go, postawiłem nowy system win10 x64, podczas włączania gier występuje taki problem jak na załączniku a po chwili sie wyłączają. Wszystkie aktualizacje zainstalowane, dx też. Już nie mam pojęcia co robić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 Pewnie pada grafa, przełącz w biosie na integrę i sprawdź czy artefakty zniknęły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 Jak wyżej , wszystko wskazuje na uszkodzony układ od NV . Można go spróbować naprawić ( a właściwie wymienić - zależy czy pada sam chip czy to np. zimne luty albo uszkodzona pamięć ) , pytanie czy warto - GT840M to nie jest jakiś mega mocny chip choć jest mocniejszy niż igpu z tego I7 . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sick1815 Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 Hmm, w biosie nie widzę opcji zmiany grafiki na integrę. Chciałem tylko dodać, że przed formatem wszystko było git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sick1815 Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 Przelaczylem na integre w Panelu sterowania NVIDIA, lecz nadal to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sick1815 Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 Przełaczylem w ustawieniach nvidii aby poszczególne gry uruchamiały sie przez integre, i jedna z nich zaczela normalnie działać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 Włącz NV i MSI Afterbruner ustaw niższy zegar dla pamięci o jakieś 25-50MHz i testuj, jeżeli sterownik wykrył niepoprawnie kartę i podciągnął jej takty to też możesz mieć taki efekt. Spróbuj starsze sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sick1815 Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 Hmm nic nie dała zmiana taktowania, sterowniki tez probowalem. Najbardziej meczy mnie to, ze przed formatem bylo wszystko ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 Niekiedy tak bywa, działa do jakiegoś momentu i lipa, to wygląda na padnięte pamięci (pęknięte luty) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...