trololo Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 (edytowane) Witam, piszę z zapytaniem czy jest możliwy bezpieczny flash starszej wersji BIOS'u na płycie MSI X370 GAMING PLUS? Obecny soft: 7A33v5JQ (Beta version) Soft, który chce wgrać: ostatni z CLICK BIOS 5, czyli prawdopodobnie 7A33v5H (ale nie mam pewności) Downgrade chciałbym wykonać ze względu na jego przejrzystość i łatwą obsługę. Obecny BIOS jest dużo cięższy w obsłudze, a według mnie nie wprowadza nic szczególnego co mogłoby mnie usatysfakcjonować. Specyfikacja PC: CPU: Ryzen 2700 @ 4.1 GHz COOLING CPU: Cooler Master MasterLiquid 240 RAM: Corsair Vengeance LPX, DDR4, 32 GB,3000MHz, CL15 @ 3200MHz CL 16 GPU: GIGABYTE GeForce GTX 1060 6GB WINDFORCE OC @ 125MHz rdzeń, 300MHz pamięć (według afterburner) PSU: SilentiumPC Supremo L2 550W 80+ GOLD Dysk SSD: GoodRam IRDM Pro 256 GB Dysk HDD: Toshiba P300 1 TB Dodam, że ze stabilności systemu jestem zadowolony, komputer po OC. BIOS aktualizowałem własnoręcznie, lecz nie pamietam co było przed obecnym flashem. Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 23 Maja 2020 przez trololo poprawa tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trololo Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 Odpowiadając na pytanie czy można zrobić bezpiecznie downgrade: Tak, można. Na własną rękę sflashowałem wcześniejsza wersję i wszystko przebiegło sprawnie i bez błędów. Z wersji 7A33v5JQ (Beta version) na 7A33v5H bez problemów. Wrócił również CLICK BIOS 5, na którym bardzo mi zależało. Wszystko działa stabilnie i bez problemów, więc wydaję mi się, że operacja przebiegła pomyślnie. Temat można zamknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...