Kal-el Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Ok przedstawię wam cala sytuacje :oops: mam anthlonka XP 2000+ na jądrze palomio miałem zwykłego coolera ale i wakacje ok 60 stopni :| wiec kupiłem volcano 11 na silikonie i na max obrotach mam 54 stopnie :| posmarowałem procka sreber TITAN ale temperatura u dużo nie spadla wręcz w ogóle :/ podejrzewam ze może to być wina zasilacz mam jakiś standardowy K i mam do was 2 pytanka! 1- jaki zasilacz jest zarówno mocny i pracuje w miarę w niskiej temperaturze i możecie go polecić czy może wymienić wentylator w starym zasilaczu :/ 2- jaka jest najlepsza pasta termoprzewodząca, tzn. taka dzięki której zniżę temperaturę procesora, a i nie zamierzam się bawić w żadne WC J Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Pasta: Arctic Ceramique www.discotech.waw.pl Zasilacz np. Chieftec HPC-360-202 Dual Fan www.chieftec.pl A tak na marginesie następnym razem użyj opcji szukaj. Takich tematów było tu od za<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia. Masz jakieś dodatkowe wentylatory w obudowie, przynajmniej z tyłu wyciągający? Zyskasz około 5-7 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kal-el Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 mam nawet 2 :) ale nic nie daly :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Kossowski Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Mam ATH2000 13mikronów i wentyl V11 temperatura pod obciążeniem procka nie przekracza 47st przy prędkości 3500obr/min .Być może masz problem z pomiarem temperatury. Jeśli założyłeś termometr załączony w zestawie V11 to obroty na wiatraku będziesz miał zawsze maksymalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Zasilacz:Chieftec 420W DF (ten co mam w opisie) Pasta:Arctic Silver III Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OBcY Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Zasilacz:Chieftec 420W DF (ten co mam w opisie) Pasta:Arctic Silver III Az taki mocny zasliacz nie jest potrzebny, polecam jakiegos ModeCom'a, HuntKey'a, albo cos innego z PFC byle nie Rubikon czy Codegen i minimum 300W. Pasta ArticSilver3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 To możesz wziąć 360W jest trochę tańszy i też ma active PFC. Ja mam ten i naprawdę uważam że wcale nie jest za duzo, trzeba mieć jakiś zapas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Najlepszy chyba bedzie zasilacz od Chiefteca i pasta Arctic Silver III Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kal-el Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 a jeszcze 1 - czy przy takiej temperaturze otoczenia jak jest teraz czyli 30 stopni da sie procesor w zamknietej obudowi schlodzic porzadnie? bo z tego co wiem to plyta ma zawsze 10 stopni wiecej od tem otoczenia a procek 15 stopni wiecej od plytki :roll: :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...