xeasyx Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2020 (edytowane) Witam, jak w tytule, chcę zamontować na starym backplat'cie od intela kit am4 do płyty głównej msi b350 tomahawk dla fortisa 3! Czy po zakupieniu tego kitu dla ryzena wystarczy stary "plastikowy" backplate intela, czy trzeba coś dokupić? Bo mam tego fortisa i zestaw mocowania dla intela ( wcześniej miałem taki zestaw ), nie miałem z nim żadnego mocowania dla amd.. Link do tego kitu: https://www.cooling.pl/silentiumpc-am4-upgrade-kit,produkt,555249.html - Strona: SilentiumPC, cooling.pl Pozdrawiam :) Edytowane 27 Maja 2020 przez xeasyx 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2020 A miałeś zapinkę pod AM3? bo płyta MSI ma takie same zatrzaski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeasyx Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 18 godzin temu, Setnik napisał: A miałeś zapinkę pod AM3? bo płyta MSI ma takie same zatrzaski Cały zestaw od intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 jak było nowe chłodzenie miało wyposażenie pod intela i amd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeasyx Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 (edytowane) A te metalowe co się przykręca do oryginalnego backplate'u "plastikowego" pajączka od intela będzie pasować do oryginalnego backplate'u amd, które dają płyty główne am4? Bo nie wiem czy backplate intela i amd jest taki sam, to najbardziej mnie interesuję, ponieważ będę wiedział, czy potrzeba backplate'u czy wystarczy ten od intela i dokupić sam kit am4! Edytowane 28 Maja 2020 przez xeasyx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 Pokaż zdjęcie tego co masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeasyx Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 (edytowane) 10 minut temu, Setnik napisał: Pokaż zdjęcie tego co masz. Słaby aparat w smartfonie. Edytowane 28 Maja 2020 przez xeasyx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeasyx Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 (edytowane) Ja mam grandisa i w płycie MSI pro max nawet tego nie zakładałem wykręciłem zaczepy i wkręciłem uchwyt dla grandisa i było na tyle zmian, od spodu nic nie wymieniałem. Rozstaw otworów jest ten sam co w AM2/3 Edytowane 28 Maja 2020 przez Setnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeasyx Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 Ryzena masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 Tak teraz mam Ryzena, wcześniej miałem Intela i5-4670 dopóki płyta mi nie padła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...