SiwyCK Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 Witam. Płyta główna Asus Sabertooth 990 FX Bios zaktualizowany do najnowszego tj. Version 1604 2012/10/24 Zakupiłem dysk Dysk Niestety płyta nie posiada gniazda M.2, lecz zakupiłem adapter Adapter Podpiąłem do gniazda PCI-e 16 x4 no i niestety bios nie wykrywa dysku Proszę o pomoc co wgrać i w jaki sposób zeby można było postawić system WIn 10 Pro na tym dysku PS. Dysk w Windowsie jest aktywny i śmiga, lecz jak w temacie bios go nie wykrywa pozdrawiam i dziękuję za każdą pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiwyCK Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2020 Znalazłem i próbuję Dam znać jak efekt https://www.win-raid.com/t871f50-Guide-How-to-get-full-NVMe-support-for-all-Systems-with-an-AMI-UEFI-BIOS.htm EDIT: Do biosu wgrane pliki NVMe i wszystko pięknie chodzi :) Tak więc da się wszystko. Temat można zamknąć i uznać za rozwiązany :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiwyCK Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2020 Jak ktoś ma ASUS SABERTOOTH 990 FX to dodaję 2 pliki AMD FX 8350 :) Oryginalny Bios oraz już Podmieniony z NVME Wszystko działa jak należy Oryginal Bios Modificated Bios 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...