adam_creator Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2020 Dzień dobry rozglądam się za prostym edytorem wideo, wbudowany w win10 jest nawet w porządku jednak zapragnąłem jakiś efektów przejść (w tym go nie znalazłem). Mojej uwadze wpadły openshot oraz shotcut, czy ktoś z forumowiczów miał z nim styczność ostatnimi czasy i którego ewentualnie mógłby polecić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeasyx Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2020 (edytowane) Może jakiś vegas 13, 14? Jest znany, ma dużo opcji, efektów, przejść itd... Na YT masz sporo takich poradników. Edytowane 29 Maja 2020 przez xeasyx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_creator Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) Jeżeli dobrze się orientuję to są one płatne, także wolałbym się ograniczyć do tych darmowych. Edytowane 30 Maja 2020 przez adam_creator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2020 Nie wiem co dokładnie chcesz zrobić ale do takich podstawowych rzeczy używam Kdnlive Przykładowy tutorial: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeasyx Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2020 5 godzin temu, adam_creator napisał: Jeżeli dobrze się orientuję to są one płatne, także wolałbym się ograniczyć do tych darmowych. Są darmowe wersje i normalnie działają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skypan Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2020 Davinci Resolve masz za darmo. Tutków wysyp na YT co i jak zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_creator Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 Dziękuje za sugestie póki co zdążyłem zainstalować owe dwa wspomniane w temacie. DaVinci to potężne narzędzie też przypatrywałem się mu. Jednakże podarowałem sobie je na tę chwilę ze względów rejestracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skypan Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 Przy rejestracji DR możesz podać co ci się chce ;) Program faktycznie jest dość rozbudowany ale to tylko pierwsze wrażenie. Moim zdaniem niepotrzebnie tracisz czas na jakieś "wynalazki", które nie dadzą tego co DR daje na starcie. Na dodatek DR by ułatwić wejście dał okno CUT. Szybka edycja bez zbędnych bajerów. Chociaż moim zdaniem lepiej od razu montować w Edit. Masz polskie tutki. Bierz DR 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...