jahras Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2020 Z grubej rury, zepsuł się mi pstryczek od zasilania w routerze, potrzebuję kupić nowy. I teraz zdębiałem, godzinę przeglądałem oferty sklepów i nigdzie nie widzę w routerach gniazda RJ-14. Jest tylko gniazdo WAN. W temacie informatyki już jestem emerytem więc... :( Od razu konkret, czy ono pełni taką samą funkcję, jak gniazdo do podłączenia kabla telefonicznego do routera? Z tego co wiem te drugie ma 4 żyły, ale jest też chyba mniejsze, więc już się pogubiłem. Nie chcę wywalić 3-.4. stów na router a później nie móc do niego podłączyć przewodu. Dzięki za pomoc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2020 To co pokazujesz na zdjęciu to RJ45. RJ14 ma takie same wymiary co RJ11 czy RJ12. Podaj informacje które są w Mini regulaminie sieci i wtedy jesteśmy wstanie pomóc https://forum.purepc.pl/topic/383907-mini-regulamin-działu-sprzęt-sieciowy-wifi/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jahras Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 1. Orange 2. adsl 4. 200-400zł, lecz w stronę 200 czyli ok. 300zł 5. powierzchnia nie mia znaczenia, długość przewodu telefonicznego to ok. 10m 6. Beton, ilość ścian w zależności od ułożenia DRUGIEGO laptopa, od 2 do 4 7. Trzy 8. Skończyłem technikum informatyczne z egzaminem na pięć. Ale to było dawno :) To wszystko. Nie wiem jak prościej to wyjaśnić. Po prostu chciałbym się dowiedzieć, czy RJ-14 można z powodzeniem wpiąć do gniazda WAN. Albo w inną stronę, jeśli ktoś mógłby mi dać link do jakiegoś routera z gniazdem typu RJ-14, to już sam bym sobie poradził. Właśnie cały kłopot w tym, że nie wiem czy RJ-14 "wejdzie" do gniazda WAN i będzie to działało jak 10 lat temu :) Z tego co napisałeś rozumiem że jednak RJ-14 ma mniejszą wtyczkę. Więc jak w dzisiejszych routerach podpiąć do nich kabel telefoniczny RJ-14? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 @jahras To nie Rj14 Tylko RJ11 :), najtańszy to ten co pisze @cacodemon666 lub kazdy z modem ADSL :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jahras Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2020 Mój obecny to TD-W8901G. Wszedłem w pierwszą stronę na Google i faktycznie widnieje tam RJ-11 jako gniazdo ADSL. Nie wiem dlaczego ciągle myślałem o RJ-14. Dzięki za pomoc. Jeśli ktoś miałby chęć polecić coś do 300zł to chętnie przeczytam. W grę wchodzi tylko TP-Link, bo nie chcę się uczyć nowego oprogramowania. Gniazdo RJ-11 i cztery gniazda RJ-45. Więcej nie chcę, bo moja linia i tak obsługuje tylko 2 megabity, a sieć LAN nie wymaga szybkiego transferu danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2020 od najtanszych TD-W8961ND TD-W9970 (tu juz masz modem ADSL jak i VDSL może się przydać ta VDSL jak orange da możliwość Tobie korzystania z VDSL) Archer VR400 (też ma modem ADSL i VDSL ), AC1200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...