Iean Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2020 Witam na obecną chwilę mam 16gb ramu cruciala (2x8GB) https://www.x-kom.pl/p/509888-pamiec-ram-ddr4-crucial-16gb-2x8gb-3000mhz-cl15-ballistix-sport-lt-red.html który niestety nie jest już sprzedawany a ja chciałbym rozbudować sobie to do 32GB i tutaj zaczyna się moje pytanie jaki ram powinienem dobrać żeby wszystko ładnie współgrało. Pytam się bo jestem w tym temacie dość zielony (kiedyś tylko dokupywałem takie same kostki ale to czasy ddr2). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2020 (edytowane) DDR2 czy DDR4 to ten sam schemat. Musisz dokupić pamięci o tych samych parametrach, czyli w Twoim wypadku 3000Mhz cl15. Tutaj masz takie nawet tej samej firmy - link Ale widzę, że Twoje pamięci można jeszcze dostać, np w tym sklepie - link Edytowane 5 Czerwca 2020 przez wysio 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2020 Jaka platforma - Intel czy AMD . Najlepiej brać dowolne 3 000 mhz CL15 , najtaniej to Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 3000 mhz CL15 za 379 zł( niebieskie ) , w tej samej cenie też są G.Skill Ripjaws V . Za 3 zł więcej masz czarne Corsairy Vengeance LPX . Ceny z morele.net 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iean Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2020 W dniu 5.06.2020 o 18:49, wysio napisał(a): DDR2 czy DDR4 to ten sam schemat. Musisz dokupić pamięci o tych samych parametrach, czyli w Twoim wypadku 3000Mhz cl15. Tutaj masz takie nawet tej samej firmy - link Ale widzę, że Twoje pamięci można jeszcze dostać, np w tym sklepie - link Rozwiń Ten sklepik net-s to na jakąś firmę krzak mi wygląda 20% negatywnych opinii w ostatnim miesiącu. W dniu 5.06.2020 o 18:50, reyden napisał(a): Jaka platforma - Intel czy AMD . Najlepiej brać dowolne 3 000 mhz CL15 , najtaniej to Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 3000 mhz CL15 za 379 zł( niebieskie ) , w tej samej cenie też są G.Skill Ripjaws V . Za 3 zł więcej masz czarne Corsairy Vengeance LPX . Ceny z morele.net Rozwiń Platforma AMD ryzen7 2700x, Dziękuję za propozycje, zamówione czarne Vengeance. Temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2020 Coś tak kilka razy kupowałem i nie było problemów. Z resztą te pamięci są dostępne jeszcze w kilku innych sklepach: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...