Skocz do zawartości
friter

Problem z MOBO do P4 2,4c pomozcie

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc, jestem tutaj nowy. Szukalem duzo na forum, jednak nie znalazlem satysfakcjonujacej dla mnie odpowiedzi. A mianowicie mam zamiar kupic nowy procesor, P4 2,4c (fsb800mhz, HT). Zastanawiam sie tylko nad wyborem płyty głównej pod tego proca. Chciałbym kupić Asusa P4P800Deluxe lub Abita ICE 7. Czy jest to dobry wybór, czy może są jakies lepsze plyty pod tego proca. Z gory mowie ze mam zamiar krecic FSB. Prosze o pomoc w wybraniu stabilnej i dobrze podkrecalnej plyty glownej w cenie do 800 zl. z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc, jestem tutaj nowy. Szukalem duzo na forum, jednak nie znalazlem satysfakcjonujacej dla mnie odpowiedzi. A mianowicie mam zamiar kupic nowy procesor, P4 2,4c (fsb800mhz, HT). Zastanawiam sie tylko nad wyborem płyty głównej pod tego proca. Chciałbym kupić Asusa P4P800Deluxe lub Abita ICE 7. Czy jest to dobry wybór, czy może są jakies lepsze plyty pod tego proca. Z gory mowie ze mam zamiar krecic FSB. Prosze o pomoc w wybraniu stabilnej i dobrze podkrecalnej plyty glownej w cenie do 800 zl. z gory dzieki

Coś słabo szukałeś, temat był wałkowany wielokrotnie, ale jesteś nowy więc taryfa ulgowa

Asus P4P800Deluxe jest na i865 Springdale

Abit IC7 jest na i875 Canterwood

nie ma czegoś takiego jak ICE7

z tych dwóch brałbym na pewno Abita tylko pamietaj że nie ma karty zintegrowanej sieciowej, poza tym jest to optymalny wybór w ramach kwoty którą posiadasz.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no zawsze mozesz 'pare zl' do tych 800 dozucic, poczekac 'pare dni' i kupic ABIT MAX3 - sam na niego czekam, jesli okaze sie tak dobry jak mowia, po wakacjach jak cos kasy zarobie biore go z miejsca !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu masz link http://www.tomshardware.com/motherboard/20...0707/index.html

zastanow sie nad kupnem MSI 865Neo2 FISR2R naprawde wypasiona plyta zreszta luknij testy ;] Teraz mam troche ubozszy model bez raida i firewire i spisuje sie wysmienicie tylko ze procek lipny celek 2ghz@3ghz ;] ale juz niedlugo przymierzam sie wlasnie do tego P4 2.4C pozrdo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...