greeter Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Witam Mam problem z dyskiem twardym WD Caviar 20gb Otoz mialem problem z zainstalowaniem windowsa (za kazdym razem wystepowal inny blad podczas instalacji) wiec postanowilem go sprawdzic na innym kompie. Wiec podlaczylem go jako drugi dysk podczas wykrywania dysku w biosie slychac z niego dziwny dzwiek jakby probowal starowac i nagle zwalnial. jesli w koncu wykryje to w samym juz windowsie tez nieraz mam podobny numer, ze albo widzi partycje, albo cos tam muli i nic z tego. co to moze byc? dzieki Greeter ps. znacie moze jakies dobre programy zeby przetestowac ten dysk? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Jeśli dysk jest na gwarancji to go poprostu oddaj, a jeśli nie to ci powiem że chyba silniczek w dysku ci pada. Tego do końca nie jestem pewien, musiał bym go zobaczyć. Ale w sumie też tak mieałęm z 3 GB dyskiem WD. Po odpaleniu kompa silniczek na chwile wstawał, po czym znowu przestawał kręcić. Naszczęście dysk jescze miał 4 dni gwarancji :lol: więc go oddałem i dostałem nowiutkiego. W serwisie powiadzieli że coś tam silniczek i zasielanie w dysku padło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 poszukaj na stronie maxtora programu "powermax", jest tam treż podobny ale inaczej się nazywa. ja używam power maxa bo można nim: - zrobić low level format - dokładny test - factory recertification - szybki test i jeszcze inne mało uyżyteczne testy. interfejs graficzny, tworzy dyskietkę startową i z niej odpalasz kompa, bardzo fajny programik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Na stronie WD jest programik podobny do tego co wyżej tylko do WD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 zrob tak: -uaktualnij bios na mobo -usun partycje np. fdiskiem -zaloz nowe i powinno smigac jak WDCa nie stuknales Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...