Skocz do zawartości
greeter

problem z dyskiem WD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z dyskiem twardym WD Caviar 20gb

Otoz mialem problem z zainstalowaniem windowsa (za kazdym razem wystepowal inny blad podczas instalacji) wiec postanowilem go sprawdzic na innym kompie. Wiec podlaczylem go jako drugi dysk podczas wykrywania dysku w biosie slychac z niego dziwny dzwiek jakby probowal starowac i nagle zwalnial. jesli w koncu wykryje to w samym juz windowsie tez nieraz mam podobny numer, ze albo widzi partycje, albo cos tam muli i nic z tego.

co to moze byc?

dzieki

Greeter

ps. znacie moze jakies dobre programy zeby przetestowac ten dysk?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli dysk jest na gwarancji to go poprostu oddaj, a jeśli nie to ci powiem że chyba silniczek w dysku ci pada. Tego do końca nie jestem pewien, musiał bym go zobaczyć. Ale w sumie też tak mieałęm z 3 GB dyskiem WD. Po odpaleniu kompa silniczek na chwile wstawał, po czym znowu przestawał kręcić. Naszczęście dysk jescze miał 4 dni gwarancji :lol: więc go oddałem i dostałem nowiutkiego. W serwisie powiadzieli że coś tam silniczek i zasielanie w dysku padło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukaj na stronie maxtora programu "powermax", jest tam treż podobny ale inaczej się nazywa.

ja używam power maxa bo można nim:

- zrobić low level format

- dokładny test - factory recertification

- szybki test

i jeszcze inne mało uyżyteczne testy. interfejs graficzny, tworzy dyskietkę startową i z niej odpalasz kompa, bardzo fajny programik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...