Skocz do zawartości
yatokami89

Gigabyte B450 D3SH i GTX 1070 Gainward Phoenix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie. Mianowicie czy uda mi się pomieścić GTX 1070 od Gainwarda w wersji Phoenix na Gigabyte B450 D3SH.
Nie jestem pewien czy jej rozmiary nie będą za duże. 
Aktualnie moja GTX 1060 od Gigabyte zajmuje tyle miejsca - Rysunek załączony niżej.

Zastanawiam się czy nie będzie problemu z kablem od USB 3.0 jak i również portami SATA gdyż będę potrzebował 2.

mobo.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu masz podane wymiary karty. Miarka w łapę i mierzysz obudowę w środku :D ale wydaje mi się, że ten phoenix będzie na długość taki sam jak 1060. Zresztą na stronce masz podane dokładne wymiary, więc poświęć chwilę i porównaj do swojej obecnej karty ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 18.06.2020 o 23:46, yatokami89 napisał(a):

@roar.RAR Mi chodzi o Gainward Phoenixa który jest dużo większy niż zwyczajny Gainward. 

@mrcszyman Obudowa to Regnum RG6V TG i raczej pomieści ją spokojnie, bardziej chodziło o to czy radiator Phoenixa nie będzie blokował bardzo portów SATA.

Rozwiń  

A pardą, wpisałem w google gainward phoenix i to mi wyskoczyło... Ciężko w ogóle znaleźć jakieś wymiary tej karty na necie. Masz aukcje https://allegrolokalnie.pl/oferta/gainward-geforce-gtx-1070-phoenix-gs-8gb zadzwoń sobie do gościa i poproś żeby zmierzył ci chłodzenie tej karty i szerokość - wtedy porównasz ze swoja, ale według mnie powinno na luzie wejść i nic nie zasłaniać .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 18.06.2020 o 23:46, yatokami89 napisał(a):

@mrcszyman Obudowa to Regnum RG6V TG i raczej pomieści ją spokojnie, bardziej chodziło o to czy radiator Phoenixa nie będzie blokował bardzo portów SATA.

Rozwiń  

A posiadasz kątowe złącza przewodów sata?

Pokaż ukrytą zawartość

Koszt kilku peelenów.

Edytowane przez mrcszyman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi