yatokami89 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2020 Witam, mam pytanie. Mianowicie czy uda mi się pomieścić GTX 1070 od Gainwarda w wersji Phoenix na Gigabyte B450 D3SH. Nie jestem pewien czy jej rozmiary nie będą za duże. Aktualnie moja GTX 1060 od Gigabyte zajmuje tyle miejsca - Rysunek załączony niżej. Zastanawiam się czy nie będzie problemu z kablem od USB 3.0 jak i również portami SATA gdyż będę potrzebował 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2020 To, jak dużą kartę chcesz wsadzić do kompa, zależy od obudowy, a nie od płyty głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2020 Tu masz podane wymiary karty. Miarka w łapę i mierzysz obudowę w środku :D ale wydaje mi się, że ten phoenix będzie na długość taki sam jak 1060. Zresztą na stronce masz podane dokładne wymiary, więc poświęć chwilę i porównaj do swojej obecnej karty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yatokami89 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2020 @roar.RAR Mi chodzi o Gainward Phoenixa który jest dużo większy niż zwyczajny Gainward. @mrcszyman Obudowa to Regnum RG6V TG i raczej pomieści ją spokojnie, bardziej chodziło o to czy radiator Phoenixa nie będzie blokował bardzo portów SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2020 6 godzin temu, yatokami89 napisał: @roar.RAR Mi chodzi o Gainward Phoenixa który jest dużo większy niż zwyczajny Gainward. @mrcszyman Obudowa to Regnum RG6V TG i raczej pomieści ją spokojnie, bardziej chodziło o to czy radiator Phoenixa nie będzie blokował bardzo portów SATA. A pardą, wpisałem w google gainward phoenix i to mi wyskoczyło... Ciężko w ogóle znaleźć jakieś wymiary tej karty na necie. Masz aukcje https://allegrolokalnie.pl/oferta/gainward-geforce-gtx-1070-phoenix-gs-8gb zadzwoń sobie do gościa i poproś żeby zmierzył ci chłodzenie tej karty i szerokość - wtedy porównasz ze swoja, ale według mnie powinno na luzie wejść i nic nie zasłaniać . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2020 (edytowane) Wymiar karty to 2.5 slota. https://graphicscardhub.com/gpu-slot-type/ Edytowane 19 Czerwca 2020 przez Setnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2020 (edytowane) 9 godzin temu, yatokami89 napisał: @mrcszyman Obudowa to Regnum RG6V TG i raczej pomieści ją spokojnie, bardziej chodziło o to czy radiator Phoenixa nie będzie blokował bardzo portów SATA. A posiadasz kątowe złącza przewodów sata? Spoiler Koszt kilku peelenów. Edytowane 19 Czerwca 2020 przez mrcszyman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...