tomciotom Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 Witam. Mam problem z kopiowaniem plików na dysk zewnętrzny WD Elements Portable 2TB USB 2.0 w drugą stronę wszystko działa. Komunikat nie można odczytać z pliku lub dysku źródłowego. Dysk mam od kilku lat w programach diagnostycznych chyba wszystko OK. Wymieniłem kabel usb zrobiłem defragmentację i nic się nie poprawiło pada dysk czy może ostatnia aktualizacja W10 coś namieszała zauważyłem też w ostatnim tygodniu po skończonym filmie w KODI naciskając stop przez ok 5 sek. menu nie reaguje a dźwięk leci (oczywiście przy filmach z tego dysku). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 Rozbierz dysk jak możesz i zobacz czy da się go natywnie podpiąć pod port SATA . Ostatni screen z HD Tune nadaje się do kosza , nie dość że stara wersja to jeszcze zaznaczona opcja Quick Scan . Sciągnij HD Tune Pro i powtórz skan , tym razem z odznaczoną opcją QS . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomciotom Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2020 (edytowane) No to biorę się za rozkręcanie. Edytowane 21 Czerwca 2020 przez tomciotom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2020 Spróbuj zmienić uprawnienia dla dysku, ostatnia aktualizacja windowsa namieszała w upnp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomciotom Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2020 Podłączyłem dysk przez SATA i działał normalnie potem za poradą kolegi @Setnik zastosowałem takie coś https://support.microsoft.com/pl-pl/help/2820833/ntfs-disk-access-permissions-for-removable-or-external-media-could-be i wsadziłem do obudowy i USB też działa. Teraz nie wiem co pomogło wyjęcie z obudowy czy zmiana uprawnień. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...