dijo96 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2020 Witam. Niecały miesiąc temu kupiłem w x-kompie kompa z montażem. Od jakiegoś czasu borykam się z problemem tego iż bios nie widzi jedynego dysku ssd, który mam w porcie M2_1. Rozwiązaniem tego jest odpięcie dysku i wpięcie go na nowo lub wyjęcie i wpięcie na nowo baterii w płycie głównej. Z pierwszej chwili myślałem, że jest to wina wadliwego dysku więc od razu oddałem całego kompa na serwis. Dostałem kompa wczoraj wgrałem system wszystko śmiga wyłączyłem kompa i poszedłem spać. Na drugi dzień odpalam go i powtórka znowu to samo. Czy to jest wadliwa płyta główna czy ustawienia w biosie? W załączniku dodaje zdjęcia z biosa. Zdjęcie numer 7 przedstawia obraz jak odpalam kompa na drugi dzień. Zdjęcie numer 2 pokazuje wtedy kiedy widzi dysk, a zdjęcie numer 5 to dokument z serwisu, że wszystko jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2020 Spróbuj tego https://www.youtube.com/watch?v=iYZ2dSpX6bk&feature=youtu.be Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2020 Komp na gwarancji i x-kom nic nie zrobił? Niesamowite, pisz do nich. A i tu na forum mamy speca od reklamy z x-kom, może pomoże....;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK74 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2020 (edytowane) Na 6 zdjęciu jako pierwsze masz ustawione bootowanie przez sieć, chyba nie o to Ci chodzi. Najlepiej załaduj ustawienia domyśle biosu i zobacz wtedy. Jeśli Windows masz zainstalowany na partycji GPT to wyłączyłbym tryb legacy w bios i zostawił tylko UEFI, ale jeśli nie wiesz o czym piszę to nie ruszaj :) Edytowane 15 Marca 2021 przez Jacekk44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2020 (edytowane) Albo coś z płytą Portem/Biosem lub z samym dyskiem. Nagraj filmik i odesłij jeszcze raz do X-Koma Masz na to gwarancję. Edytowane 23 Czerwca 2020 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...