raf93278 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2020 Witam. Planuję małą modernizację PC. Będę wymieniać GTX 970 (to aktualnie wąskie gardło) i dokupię RAM. To moje podzespoły: GA-Z97x-Gaming 3 Intel Core i5-4690K (BX80646I54690K) SilentiumPC Grandis XE1236 (SPC099) G.Skill F3-2133C9D-8GXL Gigabyte GeForce GTX 970 OC, 4GB GDDR5 Corsair TX650M V2 80 PLUS Bronze, ATX 650W, EU version. Dysk ssd Procek w taktowaniu mam ustawiony na 4,5 GHz, wiec nie ma potrzeby go zmieniać. MOBO nie zmieniam. Moja prośba brzmi: proszę o podanie mi nazw wszystkich kart graficznych, które będą pasować pod płytę główną i zasilacz (oczywiście wszystkie karty lepsze od 970,980). Proszę podać też te, które np. nie są już sprzedawane w sklepach. Zawsze pozostaje mi kupienie używanej. Starałem się znaleźć kartę przez konfigurator, ale nie ma już tych podzespołów. Zamierzam kupić najlepszą możliwą pasującą pod mój zestaw, bo jak zabraknie karty to będę musiał wymieniać prawie wszystko. Zastanawiam się nad modelami GeForce serii 10 Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2020 Z nowych to GTX 1660 Super to max co ja bym parował z tym procesorem. A z używanych to celował bym coś GTX 1070TI . Jak nie spieszy Ci się z zakupem zaczekaj na nową serię kart wtedy może coś w cenach drgnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2020 3 godziny temu, raf93278 napisał: rocek w taktowaniu mam ustawiony na 4,5 GHz, wiec nie ma potrzeby go zmieniać. MOBO nie zmieniam. Moja prośba brzmi: proszę o podanie mi nazw wszystkich kart graficznych, które będą pasować pod płytę główną i zasilacz Pod tą płytę główną podepniesz każdą nową kartę i będzie działać. Także z kartami RTX nie będzie problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2020 2 godziny temu, Setnik napisał: Z nowych to GTX 1660 Super to max co ja bym parował z tym procesorem. Zależy od rozdzielczości i konkretnej gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf93278 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2020 Ok. Dzięki za informacje. Mam już zbieżne dane. Mi z kupnem się nie śpieszy, poczekam aż zajdzie konieczność, czekam na cyberpunk 2077 i to po przecenie. Do tego czasu ceny ulegną zmianie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...