Mertal Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2020 Witam serdecznie. Potrzebuje pomocy przy zakupie drukarki 3w1 do domowego zastosowania. Wydruki są sporadyczne, najczęściej jakieś dokumenty. Jednak najważniejsze, na czym mi zależy to, żeby drukarka posiadała moduł Wi-Fi, aby każdy domownik mógł bez problemu z każdego miejsca sobie coś wydrukować, a drukarkę można było postawić gdzieś w jakimś nieprzeszkadzającym miejscu. Najlepiej, żeby to była drukarka atramentowa, bo koszty eskploatacyjne będą niższe, chyba że się mylę, wtedy nie ma znaczenia rodzaj. Za pomoc z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2020 Ja mam coś podobnego i śmiga jak trzeba. Z telefonu, lapka i PC. https://www.x-kom.pl/p/180689-urzadzenie-wiel-atramentowe-brother-ink-benefit-dcp-j105.html?gclid=EAIaIQobChMIvpyV7syf6gIVVOvtCh2zHg1kEAYYAiABEgKDvfD_BwE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoloPL Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2020 2 godziny temu, Devil napisał: Ja mam coś podobnego i śmiga jak trzeba. Z telefonu, lapka i PC. https://www.x-kom.pl/p/180689-urzadzenie-wiel-atramentowe-brother-ink-benefit-dcp-j105.html?gclid=EAIaIQobChMIvpyV7syf6gIVVOvtCh2zHg1kEAYYAiABEgKDvfD_BwE Też mam i śmiga. minus brak druku dwustronnego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2020 Przy wydrukach sporadycznych atramentówka nie koniecznie będzie dobrym wyborem (większość atramentu może lądować w zbiorniku z gąbką na zużyty atrament, bo drukarka będzie tak czyścić głowice, by nie zaschły). Wszystko zależy jak bardzo to sporadyczne wydruki. W moim przypadku najtaniej wyszedł najdroższy (bo najtańsza drukarka) w eksploatacji laser kolorowy (po prostu tak rzadko drukuję, że na atrament przepluwany do zbiornika bym więcej zapłacił). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2020 W 100% się zgadzam. Do sporadycznych wydruków z drukarką atramentową są problemy. Chyba, że coś się wydrukuje raz w tygodniu w każdym z czterech kolorów. Inaczej atrament zasycha i szlak trafia głowice. Poza tym po dłuższym postoju więcej leci tuszu w gąbkę niż na papier. Ja bym wziął w takim wypadku laser czarno biały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrTusz Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2020 Jeśli sporadyczny druk, to tylko urządzenie z automatycznym systemem czyszczenia. Polecam Brothera j105, ma WiFi, skaner, tanie zamienniki i automatyczny system czyszczenia. Wklejam link do urządzenia. https://www.drtusz.pl/urzadzenia-atramentowe-urzadzenie-wielofunkcyjne-brother-dcp-j105-p-5674.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...