web1337 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2020 Witam, zakupiłem dzisiaj monitor model Samsung S24F356FHUX, po podłączeniu okazuje się że przy wyświetlaniu czarnego obrazu widać zieloną poświatę, widać ją na lewym boku, ale najbardziej widoczna jest na środku na dole (dołączam zdjęcia). Czy w tym modelu to standard? Powinienem to reklamować? Dodam że jest to irytujące, tym bardziej że jest to nowy monitor, mam też LG 23MP65HQ od ponad 6 lat i do tej pory żadnych poświat na nim nie widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2020 (edytowane) Może to być wyciek matrycy. W niektorych przypadkach może to się tak objawiać bardziej lub mniej. Czasem jest to biała poświata. Można to oczywiście reklamować, ale czy następny model będzie bez tych wad tego CI nie powiem. Ja bym oddał na zwort 14 dni. Pojechał do jakiegoś sklepu i obejrzał dokładnie matryce. Potem kupno i z głowy. Nie musi to być Samsung. Jest LG, ASUS , Dell Edytowane 26 Czerwca 2020 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2020 Według mnie to wada matrycy i bez problemu powinni wymienić monitor. Ewentualnie weź monitor innej firmy, jeśli będzie taka możliwość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...