Sedah Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Na jednej ze stron czytamy: "Niemiecka firma Elaborate Bytes tworząca dobrze znany program CloneCD nie będzie mogła kontynuować jego usprawniania wraz z nadejściem sierpnia 2003 roku. Powodem takiego stanu rzeczy jest zmiana prawa w Niemczech, które teraz zabrania tworzenia takiego oprogramowania. Wygląda na to, że podobnie postąpi także francuski rząd i dlatego twórcy Clone`a chcą przenieść się do Szwajcarii. Na razie jest to jednak półoficjalna informacja, ponieważ nowe prawo nie weszło jeszcze w życie." Co o tym sadzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 WIELKA szkoda. Z niecierpliwością czekałem na nową wersje CloneCD a tu taki ZonK. Mam nadzieję, że twórcy jakoś sobie poradzą - trzymam kciuki :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 W koncu i tak wszyscy wyladuja na jakis Tajwanach czy innych cudach jak np. Polska :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Alcochol 120% i tak jest lepszy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 mi to tito czy uzywam clona czy alkochola :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 A ja lubie clona. Alcohola uzywam do obrazow. Szkoda tego progsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Clone od Niemcow umarł bezpowrotnie :( jedyna nadzieja ze projekt przejmie ktos inny lub zespoł przeniesie sie gdzies na wschod :). A co myslicie o tym nowym prawieze posiadanie Clone (i innych podobnych programow) jest nielegalne i uwaga do 1 maja 2004 tego typu programy moga stac sie nielegalne w Polsce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 nieszadze zeby nie bylo juz wiecej klona ! :) to raczej malo mozliwe ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sedah Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Jesli mam prawo zrobic sobie kopie bezpieczenstwa legalnie zakupionego produktu, a jakims dziwnym trafem jest on zabezpieczony :), to musi istniec produkt, ktory mi pozwoli taka kopie zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Clone od Niemcow umarł bezpowrotnie :( jedyna nadzieja ze projekt przejmie ktos inny lub zespoł przeniesie sie gdzies na wschod :). A co myslicie o tym nowym prawieze posiadanie Clone (i innych podobnych programow) jest nielegalne i uwaga do 1 maja 2004 tego typu programy moga stac sie nielegalne w Polsce Tia, nagrywanie płyt tez jest w wiekszosci :wink: przypadkow nielegalne a jednak jeszcze nie spodkalem sie z tym ze ktos sie tym przejmuje. W Polsce jest duzo roznych praw i tego typu zeczy co nie znaczy ze normalny czlowiek ktorego polska wyzyskuje nie moze sobie czasami "popiracic".....no bo kto mi zabroni :? .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Juz dawno wydawalo sie pewne, ze tak to sie skonczy. Przeciez wersje 4.2.0.2 mozna bylo znalezc na ich serwerach od ostatnich 7 mcy. Ciekawe jak bedzie z tym CloneDVD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 ja itak teraz to wole alcohola 120. zawsze siedzialem na clonie, a alca nigdy nie zainstalowalem. teraz sprobowalem raz i nie zmienie go nigdy, chyba, ze clone powroci i czyms nas zaskoczy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sedah Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 pl00b00: a co ma Alkohol czego nie ma Clone? Mi kazda plytka nagrana pod CloneCD dziala, wiec nie mam potrzeby sie przesiadac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood_reksio Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Na jednej ze stron czytamy: "Niemiecka firma Elaborate Bytes tworząca dobrze znany program CloneCD nie będzie mogła kontynuować jego usprawniania wraz z nadejściem sierpnia 2003 roku. Powodem takiego stanu rzeczy jest zmiana prawa w Niemczech, które teraz zabrania tworzenia takiego oprogramowania. Wygląda na to, że podobnie postąpi także francuski rząd i dlatego twórcy Clone`a chcą przenieść się do Szwajcarii. Na razie jest to jednak półoficjalna informacja, ponieważ nowe prawo nie weszło jeszcze w życie." Co o tym sadzicie? Najgorsze jest to że prawdopodobnie w Szwajcarii też długo nie będą mogli pracować ponieważ Szwajcarię z państwami unii europejskiej wiąże wiele umów o ochronie własności intelekutalnej, tak więc zmiana prawa w Szwajcarii to tylko kwestia czasu. BTW. Ja osobiście przestawiłem sie na alcohola, jest na prawdę niezły i przynajmniej cały czas pojawiają sie jego nowe, ale to kwestia gustu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 pl00b00: a co ma Alkohol czego nie ma Clone? Mi kazda plytka nagrana pod CloneCD dziala, wiec nie mam potrzeby sie przesiadac.do tej przesiadki popchala mnie proba wykonania kopii bezpieczenstwa :P Warcraft 3. nie moglem kopiowac plyt zabezpeczonych secu rom 4.2 lub nowszym czy jakos tak. a crackow to ja nie chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Świat się stacza na dno. Nie rozumiem co komu przeszkadza ten biedny Clone ? Czy zakazując produkcji tego programu ktoś chce zwiększyć sprzedaż legalnych kopii ? To może od razu zabronić produkowania nagrywarek, bo przecież to służy do popełnenia przestępstwa. A co tam, za ciosem, zakazać produkcji noży, bo przecież rocznie spora liczba osób traci życie w ten sposób. Ludzie są beznadziejnie głupi ostatnio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...