Skocz do zawartości
Sedah

Koniec CloneCD?

Rekomendowane odpowiedzi

Na jednej ze stron czytamy: "Niemiecka firma Elaborate Bytes tworząca dobrze znany program CloneCD nie będzie mogła kontynuować jego usprawniania wraz z nadejściem sierpnia 2003 roku. Powodem takiego stanu rzeczy jest zmiana prawa w Niemczech, które teraz zabrania tworzenia takiego oprogramowania. Wygląda na to, że podobnie postąpi także francuski rząd i dlatego twórcy Clone`a chcą przenieść się do Szwajcarii. Na razie jest to jednak półoficjalna informacja, ponieważ nowe prawo nie weszło jeszcze w życie."

Co o tym sadzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Clone od Niemcow umarł bezpowrotnie :( jedyna nadzieja ze projekt przejmie ktos inny lub zespoł przeniesie sie gdzies na wschod :).

A co myslicie o tym nowym prawieze posiadanie Clone (i innych podobnych programow) jest nielegalne i uwaga do 1 maja 2004 tego typu programy moga stac sie nielegalne w Polsce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Clone od Niemcow umarł bezpowrotnie :( jedyna nadzieja ze projekt przejmie ktos inny  lub zespoł przeniesie sie gdzies na wschod :).

A co myslicie o tym nowym prawieze  posiadanie Clone (i innych podobnych programow) jest nielegalne i uwaga do 1 maja 2004 tego typu programy moga stac sie nielegalne w Polsce

Tia, nagrywanie płyt tez jest w wiekszosci :wink: przypadkow nielegalne a jednak jeszcze nie spodkalem sie z tym ze ktos sie tym przejmuje. W Polsce jest duzo roznych praw i tego typu zeczy co nie znaczy ze normalny czlowiek ktorego polska wyzyskuje nie moze sobie czasami "popiracic".....no bo kto mi zabroni :? ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jednej ze stron czytamy: "Niemiecka firma Elaborate Bytes tworząca dobrze znany program CloneCD nie będzie mogła kontynuować jego usprawniania wraz z nadejściem sierpnia 2003 roku. Powodem takiego stanu rzeczy jest zmiana prawa w Niemczech, które teraz zabrania tworzenia takiego oprogramowania. Wygląda na to, że podobnie postąpi także francuski rząd i dlatego twórcy Clone`a chcą przenieść się do Szwajcarii. Na razie jest to jednak półoficjalna informacja, ponieważ nowe prawo nie weszło jeszcze w życie."

Co o tym sadzicie?

Najgorsze jest to że prawdopodobnie w Szwajcarii też długo nie będą mogli pracować ponieważ Szwajcarię z państwami unii europejskiej wiąże wiele umów o ochronie własności intelekutalnej, tak więc zmiana prawa w Szwajcarii to tylko kwestia czasu.

BTW. Ja osobiście przestawiłem sie na alcohola, jest na prawdę niezły i przynajmniej cały czas pojawiają sie jego nowe, ale to kwestia gustu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pl00b00: a co ma Alkohol czego nie ma Clone? Mi kazda plytka nagrana pod CloneCD dziala, wiec nie mam potrzeby sie przesiadac.

do tej przesiadki popchala mnie proba wykonania kopii bezpieczenstwa :P Warcraft 3. nie moglem kopiowac plyt zabezpeczonych secu rom 4.2 lub nowszym czy jakos tak. a crackow to ja nie chce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świat się stacza na dno. Nie rozumiem co komu przeszkadza ten biedny Clone ? Czy zakazując produkcji tego programu ktoś chce zwiększyć sprzedaż legalnych kopii ? To może od razu zabronić produkowania nagrywarek, bo przecież to służy do popełnenia przestępstwa. A co tam, za ciosem, zakazać produkcji noży, bo przecież rocznie spora liczba osób traci życie w ten sposób. Ludzie są beznadziejnie głupi ostatnio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi