Mateiso Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 Cześć wszystkim, mam pytanko otóż potrzebuję laptopa do gier i filmów ( głośniki żeby były w miare dobre ) pracuję na statku i nie chcę wozić stacjonarnego komputera czy też konsoli więc padło na laptopa, myślę że do ok 8500zł znajdzie się jakiś przystępny laptop żeby bez lagów pograć w najnowsze tytuły nie na najnizszych ustawieniach. Laptop będzie non stop podłączony do zasilania więc na baterii mi w ogóle nie zależy ile ona wytrzyma, ekran najlepiej 17.3''. Nie za bardzo się znam na podzespołach ale z tego co zauważyłem to w tej cenie najczęstszym rozwiązaniem jest i7 9generacji i rtx 2060 / 2070. Chciałbym kupić coś czego za pół roku nie będe musiał wymieniać na nowy laptop tylko mi posłuży te 2-3 lata pozwalając na gre w większość nadchodzących tytułów. Klawiatura też raczej bez różnicy, większość gier (GTA, Wiedzmin, RDR2) ogrywane będą na padzie Prosiłbym o polecenie jakichś konkretnych dostępnych modeli, to co ja znalazłem to Asus Rog Strix Scar III ( 2070 + I7-9750H + 32gb ram) MSI GE75 (2070 + I7-9750H + 16GB ram) Tak jak pisałem bateria nie musi trzymać nie wiadomo ile, będzie podpięty do zasilania, 17.3'', w miarę głośne głośniki jeśli jest taka możliwość ale nie musi być to mus. Z góry bardzo dziękuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Marusiak Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2020 Z tych dwóch modeli wziąłbym MSI GE75 z racji lepszych głośników niż w ASUS ROG Strix SCAR III. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba.katny Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2020 W tym wypadku ROG od Asusa byłby najlepszy. Na żywo robi super wrażenie. Kwestie wykonania dopracowane bardzo szczegółowo. Dodatkowo ma bardzo dobrą matryce. Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...