szczablik Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2020 Witam, chciałbym opisać mój problem, może ktoś będzie wiedział jak go rozwiązać. Posiadam internet oraz telewizję z Multiplay. Telewizja jest nadawana na dwa porty do routera od dostawcy LAN 3 oraz LAN 4. Jeden z dekoderów STB jest podłączony po kablu do portu LAN 3 i tutaj nie ma problemu. Problemem jest to, że chciałbym przesłać sygnał z portu LAN 4 bezprzewodowo do drugiego routera i do niego podłączyć drugi dekoder STB. Z góry dziękuję za sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2020 (edytowane) Weż kup PLC i po sprawie. Koszt koło 200 zł i bedzie działać jak po kablu. Najtańsze, które dadzą rade https://www.x-kom.pl/p/169540-adapter-homeplug-plc-tp-link-tl-pa4010-kit-powerline-600mb-s-2-sztuki.html Edytowane 9 Lipca 2020 przez Zabuza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczablik Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2020 No w sumie racja ? Rozumiem, że nie będzie problemu przy IP TV ? Urządzenie 1 wpięte do LAN 4 prześle sygnał do urządzenia 2 tak jakby było z kabla ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2020 (edytowane) dokładnie tylko jako medium używa kabli elektrycznych :D Nię bedzie problemu bo już twój router ma ustawione odpowiednie vlany na porty - w Twoim wypadku 3 i 4 Edytowane 10 Lipca 2020 przez Zabuza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczablik Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2020 Witam, kupiłem, podłączyłem, działa. Dziękuję za pomoc ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...