humax5400 Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2020 Witam wszystkich, Mam plan zbudowania nowego mini PC. Sprzęt będzie służył przede wszystkim do pracy ale również do sporadycznego grania. Wiem, że AMD ma dobrą serię RYZEN ale słyszałem również, że miewają problemy (piki temperatury przez co chłodzenie pracuje nierówno) itd. W którą stronę warto pójść ? Intel czy AMD. Płyta główna, którą muszę kupić to Mini-ITX. Nowa seria AMD B550 kosztuje ok. 1000 zł. Intel jest tańszy z serią H470. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WaszPan Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2020 a co to za praca? jakieś biurowe bzdety czy coś co porządnie obciąża procka lub grafę? bo wtedy mała puszka może być za mała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 Typowo biurowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 masz jakiś budżet? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 ASRock deskmini A300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 Myślę, że na płytę mogę wydać max. 1200 zł a na procka ok. 2000 zł. Nie interesują mnie gotowe rozwiązania typu ASRock deskmini A300. Mam już obudowę Lian Li TU150 Black oraz zasilacz Corsair SF600 Plat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...