Sebastian_Bach Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 to Ci ta karta musi nieźle ważyć ;) Ja przy 300/600 mam tylko cooler od Celerona Socket370 + radiatory na pamięciach z pociętego radiatora od Celerona Slot 1. I minimalne podniesienie napięcia na pamięciach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Mam pytanie - nie przeglądałem dokładnie ale większość z R 9100 ma tylko jeden ramdac - są wersje z obsługą dwoch monitorków? Ewentualnie r 8500le, lub 8500 - najlepiej gdzieś w Kraku 8) i z dostawą do domu 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Ludzie, ja nic nikomu nie wmawiam, ale porównuję dwie karty graficzne Herculesa. Jedna za 333 złote a druga za 429 złotych. I problem polega na tym (Hercules jest znakomitą firmą i produkuje mnóstwo modeli kart), że jak ja mam za drobinę wyższą cenę podane wszystkiw parametry taktowania i inne - 429 złotych, i brak wszystkich istotnych informacji za 333 złote - TO DO JASNEJ Qxxxx NĘDZY, CO JEST GRANE, za różnicę około 100 złotych wolęmieć coś porządniejszego, w necie wyczytałem, że są jeszcze jakiś taktowania pamieci radeonów 9100, jak 163 ( 326 ddr). Wy tu robicie taki błąd, jakby w tym układzie Hercules produkował tylko jedną, jedyną wersję radeona 9100, tych wersji jest więcej, więc przed sprawdzeniem faktów nie Wxxxx ludzi. OKAd1. Wystarczy troche pomyslec, zajrzec na strone producenta, oblookac testy i wszystkiego mozna sie dowiedziec, i juz 100 zl w kieszeni. Widziales choc raz na oczy 8500Le i 9100 od Herculesa? Zaloze sie ze nie, bo od razu dostrzeglbys, ze karty niczym sie nie roznia. A te 9100 to magazynowe resztki 8500 z naklejka "Hercules 9100" na miejscu orginalnego napisu na PCB gloszacego "Hercules 3D Prophet 8500LE" i z odswiezonym przez dystrybutorow biosem, ktory zreszta sprawia wiele problemow. Ad2. :lol: A to ciekawa historia! :o Znajdz informacje na stronie Herca o choc jednym modelu 9100 a masz u mnie piwo. Hercules nie produkowal kart 9100 jako takich, odpowiedz dlaczego sie ukazaly masz zawarta wyzej. twin, ty lolu jeden, gdzie tu http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=4296&sid=1 masz napisane o 4 nanosekundach, Ty nie czytasz ani linków ani tekstów i wprowadzasz ludzi w błąd, co masz udziały w siriusie i pomagasz im się wyzbyć śmieci magazynowych, ktorych nikt nie chce kupić. Zaluje, ale nie mam, choc pare razy dalem im zarobic. Linki czytam, interpretuje, wyciagam wnioski. :D Informacji o czasie dostepu pamieci z regoly, nie podaje sie ze wzgledu na to, ze jest to zwyklemu smiertelnikowi niepotrzebne, a ci ktorych to interesuje znajda bez problemu info na necie. Ty jednak tego nie potrafisz. I nie obrazaj ludzi bo spotka Cie kara. :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Sądząc po waszych wypowiedziach, głupotą było by kupić Radeona 9100 Herculesa za 429zl, jak identyczna karta o nazwie Radeon 8500LE Hercules kosztuje 333 prawie 100 mniej. A tak przy okazji Amoniak z kąd wziełeś te radiatory na pamięci :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Ten Herc ma obniżone taktowanie bo jest to wer. LE więc 9100 będzie lepszy. Ty kwiecień to się znasz :) .... na mieleniu słomy chyba (... czyżbym się mylił ? ale czy zachownie kogoś kto się uważa za mastha a g*wno wie - to nie jest czasem lamerstow ?) 8500 LE = 9100 (bo 9100 to jest 8500 LE) mówimy oczywiście o kartach referencyjnych 8500 LE - a nie o jakichś pixelcolor czy innym shicie 8500 jest szybszy i od 9100 i od 8500LE What the fuck you want???? Każdy się może pomylić :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Nigdy wiecej topików z radniem najlepszy zakóp na tą chwile dla gracza to ten radeon 8500le wygrywa cena/jakość a wydajność tęż super porównująć z 9200 i 9600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Z pewnego testu, dowiedziałem się , że najlepsza kartę Radeona 8500 zrobił SuperGace, nie mówią o orginalnej Ati, trzeci był Herc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Z pewnego testu, dowiedziałem się , że najlepsza kartę Radeona 8500 zrobił SuperGace, nie mówią o orginalnej Ati, trzeci był HercRóżnice pewno były niewielkie, a i tak zazwyczaj jakość zależy od konkretnego egzemplarza, więc nie można powiedzieć, że wszystkie SuperGrace są lepsze od Herców. Acha i jeszcze mam pytanko. Po tym jak pojawiły się ostatnio te Herki zastanawiałem się, czy nie sprzedać mojego sprzęta(jak niżej) i kupić sobie takiego Herca. Niestety okazało się, że za moją kartę dostane ok. 220zł, więc musiałbym dołożyć ok. 120zł. Jak myślicie, opłaca się?? Czy może lepiej wkońcu zacząć kręcić mocno i na stałe mojego Radka?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Ten Herc ma obniżone taktowanie bo jest to wer. LE więc 9100 będzie lepszy. Ty kwiecień to się znasz :) .... na mieleniu słomy chyba (... czyżbym się mylił ? ale czy zachownie kogoś kto się uważa za mastha a g*wno wie - to nie jest czasem lamerstow ?) 8500 LE = 9100 (bo 9100 to jest 8500 LE) mówimy oczywiście o kartach referencyjnych 8500 LE - a nie o jakichś pixelcolor czy innym shicie 8500 jest szybszy i od 9100 i od 8500LE What the fuck you want???? Każdy się może pomylić :evil: :evil: :evil: This is the fuck i want ! I want fight the LAMERSTWO on tweak.pl Jeśli zgrywasz mastha - a odpowiadasz komuś zakładając że się mylisz to jest to lamerstwo. Najpierw sprawdź, bądź pewny - a potem komuś doradzaj. A jak goć by ci uwierzył? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...