Zwierczak Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2020 (edytowane) Witam, Jakiś rok temu kupiłem kompa. Windows 10 Gtx 1050 Procesor Intel i7-8700 RAM - 8 dysk - Hdd Otoz problem następuje w grach, przykład Squad. Gra sie wolno ładuje, ale to wina dysku, natomiast gdy sie załaduje następują dziwne ścinki, ale fps sa w porządku powyzej 60, czasami są spadki ale małe do 50 czy 55. Gdy tylko coś więcej sie dzieje na ekranie, przykładowo ktoś do mnie strzela albo ja do niego. Po wystrzale z karabinu gra sie zawiesza na około 1-2s, co bywa irytujące i przez to zwykle przegrywam. Dodam, ze gram na najnizszych ustawieniach graficznych. Po więcej informacji pisać Zapomiałem dodać ze jestem kompletnie zielony jesli chodzi o komputery Edytowane 15 Lipca 2020 przez Zwierczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2020 Dysk OK ? Pokaż screen SMART np. z Cristal Disk Info , do tego możesz dać screen z testem transferu z HD Tune Pro albo Cristal Disk Mark . Temperatura procesora i karty w porządku , nic się nie przegrzewa - pokaż screen z HW Monitora z temperaturami . Sterowniki do karty systemowe czy sam instalowałeś ze strony NV ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierczak Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2020 @reyden z dyskiem raczej ok, tak mi sie wydaje jak na hdd, wiadomo czasami 100% ale to przy odpalaniu gry nie przy graniu tutaj daje linka do screena tego z cristal disk https://prnt.sc/tiixy6 W msi afterburner temperatura karty i procka jest w porzadku sterowniki nvidia pobieram z aplikacji nvidia geforce Jeśli coś zle zrobiłem lub napisałem to z góry przepraszam ale jak napisałem, mało strasznie sie znam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...