Pelczar1 Opublikowano 17 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2020 Witam. Kilka dni temu poskładałem sobie PC i chciałem wymienić oryginalne chłodzenie CPU na coś trochę lepszego i wizualnie pasującego do całości. Zakupiłem Raijintek leto pro rgb i zamontowałem na CPU. Wentylatory wpiąłem w CPU_FAN i SYS_FAN, natomiast podświetlenie rgb w D_LED 1 oraz D_LED 2 (zaznaczę, że D_LED na płycie ma 3 piny a w kostkach są 4 ale w instrukcji płyty jasno było pokazane, że można tak wpinać) . Zadowolony z siebie włączyłem zasilanie i okazalo sie, że wentylatory sie kręcą i ledy świecą ale komputer nie odpala, włączył się po okolo trzecim naciśnięciu power ale bez obrazu na ekranie. Wyłączyłem go na zasilaczu, wypiąłem ledy i uruchomiłem go jeszcze raz, lecz po załadowaniu Windowsa nie działała klawiatura i mysz... Nie działa na żadnym z portów USB i nie mogę nic zrobić. Odpiąłem dysk żeby dostać się do BIOSA ale tam też nie czyta myszy i klawiatury, resetowalem BIOSA przez wyjęcie baterii i też nic, próbowałem z innymi klawiaturami mi i myszami, starałem się inaczej podłączyć chłodzenie i nadal nic... W portach USB na pewno mam prąd. Skończyły mi się już pomysły. Zauważyłem również, że straciłem podświetlenie Led na karcie graficznej (przy odpaleniu na chwilę mrugnie i gaśnie). Może ktoś z was miał podobny problem? Podzespoły PC: Płyta Aorus B450 Elite GPU Gigabyte Geforce GTX 1660 super gaming CPU AMD Ryzen 5 3600 Zasilacz SilentiumPC Supermo L2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Może uszkodziłeś mobo podczas montażu chłodzenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...