Funky_Panda Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego Coś mi tu nie gra. Popatrzyłem na odczyty z GPU-Z po 5 minutach gry i nie wydaje mi się żeby karta osiągała wysokie taktowania. Zrzuty które dałeś niestety nie pokazują jakie było taktowanie pod obciążeniem ale “wróżąc” z tego co jest wydaje mi się że karta ma niskie taktowanie stąd niska temp. GPU a hot spot ma 72st po wyłączeniu gry, to dużo u mnie w ciągu max minuty spada do 60st. Wydaje mi się że problemem może być temperatura. Żeby to sprawdzić odpal grę w okienku i małej rozdzielczości np. 720p żebyś obok miał otwartą zakładkę sensors w GPU-Z (chyba że masz 2 monitor to tam wyrzuć gpuz) i zrób zrzut ekranu podczas gry. Wydaje mi się że karta wymaga wymiany pasty może podczas przekładania sucha, spękana pasta gdzieś odpadła i teraz masz temp. Hot spot ponad 100st i stąd takie jaja. Niestety bez screena “w trakcie” gry to takie moje wróżenie. Sprawdzić nie zaszkodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronson Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego z OCCT zrobiłem screeny i zastanawia mnie czy podczas testów karta nie powinna wyższych zegarów wrzucić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego Tak,masz lipne sterowniki(2 pod rzad nvidiia zle wydała),daj najnowsze z czystą instalacją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Funky_Panda Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 16 minut temu, Bronson napisał(a): z OCCT zrobiłem screeny i zastanawia mnie czy podczas testów karta nie powinna wyższych zegarów wrzucić? Karta powinna mieć dużo wyższe zegary i pobór prądu. 181W to pod obciążeniem bierze mój RTX 2060, zegar rdzenia zamiast 630MHz powinien być gdzieś w okolicach 1900MHz z groszami do 2000MHz zależnie od chłodzenia/modelu. Jeśli karta przy taktowaniu 630MHz ma 64 stopnie to zdecydowanie karta do sprawdzenia. Pasta+termopady ale zanim pomyślisz o rozkręceniu karty spróbuj zainstalować starsze sterowniki starsze niż ver 537.13 i zobacz co się będzie działo (nie sądzę że to pomoże ale warto sprawdzić bo to kilka minut roboty). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad_8011 Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego (edytowane) Takie głupie pytanie..... Zainstalowałeś sterowniki do chipsetu? Używasz Gefore Experience? Edytowane 7 Lutego przez vlad_8011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronson Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego Sterowniki do Karty i starsze i najnowsze były - są aktualnie zainstalowane. Sterowniki do chipsetu też są zainstalowane - pobrałem wszystko ze strony producenta płyty głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad_8011 Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego (edytowane) 4 minuty temu, Bronson napisał(a): Sterowniki do Karty i starsze i najnowsze były - są aktualnie zainstalowane. Sterowniki do chipsetu też są zainstalowane - pobrałem wszystko ze strony producenta płyty głównej. Dobrze. EDIT: Teraz wychwyciłem - Sterownik do chipsetu pobierz ze strony AMD https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/x570 Sprawdź czy twój BIOS jest aktualny. Sprawdź też czy RAM jaki posiadasz, znajduje się na tej liście : https://www.asrock.com/mb/AMD/X570 Pro4/index.asp#MemoryVM (chyba nie) Wyłącz w BIOSie XMP od pamięci oraz wszelkie opcje auto OC. Ale najpierw, jak odpalisz system, odpal podgląd zdarzeń i pokaż błąd krytyczny (screen). I Ten Geforce Experience - masz go? Edytowane 7 Lutego przez vlad_8011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego To porób testy z log files bo tutaj zero widać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Funky_Panda Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 1 minutę temu, karro napisał(a): To porób testy z log files bo tutaj zero widać Popieram tak będzie najlepiej 👍🏻 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronson Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego (edytowane) 48 minut temu, vlad_8011 napisał: Dobrze. EDIT: Teraz wychwyciłem - Sterownik do chipsetu pobierz ze strony AMD https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/x570 Sprawdź czy twój BIOS jest aktualny. Sprawdź też czy RAM jaki posiadasz, znajduje się na tej liście : https://www.asrock.com/mb/AMD/X570 Pro4/index.asp#MemoryVM (chyba nie) Wyłącz w BIOSie XMP od pamięci oraz wszelkie opcje auto OC. Ale najpierw, jak odpalisz system, odpal podgląd zdarzeń i pokaż błąd krytyczny (screen). I Ten Geforce Experience - masz go? Ok - pobrałem te sterowniki z linku jaki zapodałeś i instaluję. Bios aktualizowałem do najnowszej wersji - ze strony producenta Ram sprawdziłem pudełko od Ramu i to co jest na liście i: DDR4 HyperX 3000 3000 16GB HX430C15PB3K4/64 DS 2/4 taka pozycja po wpisaniu tego nr z opakowania HX430C15PB3K4/64 - jest w wykazie XMP - zaraz wyłączę - wyłączone - brak jakiejkolwiek zmiany GF Experience - nie posiadam zainstalowane W podglądzie zdarzeń czego dokładnie mam zrobić screena? Edytowane 7 Lutego przez Bronson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego Przydałby się odczyt z OSD z programu AF w czasie rzeczywistym. Tam będzie widać jak sobie to odpowiednio ustawisz obciążenia CPU, GPU, RAM, itd. https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=afterburner+osd+pordnik#ip=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad_8011 Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego (edytowane) 48 minut temu, Bronson napisał(a): Ok - pobrałem te sterowniki z linku jaki zapodałeś i instaluję. Bios aktualizowałem do najnowszej wersji - ze strony producenta Ram sprawdziłem pudełko od Ramu i to co jest na liście i: DDR4 HyperX 3000 3000 16GB HX430C15PB3K4/64 DS 2/4 taka pozycja po wpisaniu tego nr z opakowania HX430C15PB3K4/64 - jest w wykazie XMP - zaraz wyłączę - wyłączone - brak jakiejkolwiek zmiany GF Experience - nie posiadam zainstalowane W podglądzie zdarzeń czego dokładnie mam zrobić screena? Błędów krytycznych w zakładce system (po lewej). Mam jeszcze 4 pomysły (ale screen tych błędów krytycznych też się przyda): - windows 11 nadpisuje ci sterownik graficzny (znany problem win11, pasuje do objawów) - nieprawidłowe podpięcie wtyczek zasilania pod GPU (powinno się używać tyle osobnych kabli ile masz gniazd zasilających na karcie) - coś dobitnie blokuje kartę. Może to być również wadliwa płyta główna lub brudny slot PCIE. Ciekaw jestem czy PCIE w trybie gen 3 nie chodziłby lepiej, można to sprawdzić, nic to nie kosztuje, a jeśli tak będzie, to rozlozylbym wszystko, łącznie z prockiem, przedmuchal socket procka, slot pcie. Jeśli to nie pomoże to reklamacja płyty. Jest też opcja że coś w obrębie systemu robi zamieszanie - jakieś programy pokroju MSI Center (podobne)? Coś do RGB? Jakieś oprogramowanie gamingowe? Wyższe temperatury na hotspocie względem samej temperatury rdzenia wynikają zapewne z "wypompowania" pasty termo przewodzącej. Karta ma już pewnie z 2-3 lata. Edytowane 7 Lutego przez vlad_8011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronson Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 33 minuty temu, leven napisał: Przydałby się odczyt z OSD z programu AF w czasie rzeczywistym. Tam będzie widać jak sobie to odpowiednio ustawisz obciążenia CPU, GPU, RAM, itd. https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=afterburner+osd+pordnik#ip=1 jutro już się tym pobawię na dziś wymiękam 34 minuty temu, vlad_8011 napisał: Błędów krytycznych w zakładce system (po lewej). Mam jeszcze 4 pomysły (ale screen tych błędów krytycznych też się przyda): - windows 11 nadpisuje ci sterownik graficzny (znany problem win11, pasuje do objawów) - nieprawidłowe podpięcie wtyczek zasilania pod GPU (powinno się używać tyle osobnych kabli ile masz gniazd zasilających na karcie) - coś dobitnie blokuje kartę. Może to być również wadliwa płyta główna lub brudny slot PCIE. Ciekaw jestem czy PCIE w trybie gen 3 nie chodziłby lepiej, można to sprawdzić, nic to nie kosztuje, a jeśli tak będzie, to rozlozylbym wszystko, łącznie z prockiem, przedmuchal socket procka, slot pcie. Jeśli to nie pomoże to reklamacja płyty. Jest też opcja że coś w obrębie systemu robi zamieszanie - jakieś programy pokroju MSI Center (podobne)? Coś do RGB? Jakieś oprogramowanie gamingowe? Wyższe temperatury na hotspocie względem samej temperatury rdzenia wynikają zapewne z "wypompowania" pasty termo przewodzącej. Karta ma już pewnie z 2-3 lata. ok przejrzę i wstawię screeny - co do nadpisywania sterownika - jak to sprawdzić jak naprawić? - co do wtyków - obecny zasilacz przewiduje 3 osobne wtyczki (ja korzystam z 2 - 2 gniazda są zasilane 1 kablem) i dodatkowo zasilacz jest wyposażony w przewód do tego złącza HWr12 czy jak to tam szło. Aczkolwiek sądzę że mimo to nie tu leży przyczyna - gdyż w poprzedniej konfiguracji - stary zasilacz dysponował tylko 2 wtyczkami zasilającymi kartę i wszystko śmigało aż miło. Mimo to sprawdzę i ten trop. - posprawdzam sloty PCIe , jak pisałem system jest względnie czysty. W poprzedniej konfiguracji posiadałem MSI Center i działało - w tej opcji nie instalowałem bo i do czego? Z RGB tylko karta jest wyposażona - zainstalowałem Thunder Master - oprogramowanie do karty - by to RGB móc dzięki temu wyłączyć, ale od razu odpowiem że bez tego oprogramowania dzieje się to samo. Ogólnie zamierzam jutro kartę wymontować i jeśli się uda dogadać z kuzynem to wybiorę się do niego i sprawdzę na jego platformie... Jeśli karta będzie się u niego zachowywać tak samo to znaczy że wina leży po stronie karty (byłaby szkoda bo niedawno gwarancja się skończyła),a jeśli u niego będzie śmigać to winy bym upatrywał w mobo i pozostałej reszcie... Mam jeszcze wyjście awaryjne ale cholernie nie chce mi się, jednak... mam starą konfigurację z dyskiem i nietkniętym starym systemem jak i ustawieniami, musiałbym tylko wszystko wymontować i zamontować stare mobo... no nic odezwę się jak coś więcej porobię i ustalę 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego Masz 3 wtyczki wpięte w GPU? Spróbuj jeszcze raz nowe stery ,z czystą instalacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronson Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 7 minut temu, karro napisał: Masz 3 wtyczki wpięte w GPU? Spróbuj jeszcze raz nowe stery ,z czystą instalacja Ja to trochę napiszę tak łopatologicznie, karta ma 3 gniazda zasilania. Zasilacz ma również 3 gniazda oznaczone jako pci-e, mam 3 kable do tych gniazd, każdy kabel posiada u swego zakończenia 2 takie same wtyczki. Aktualnie 2 gniazda w karcie są zasilane poprzez 1 kabel, a 3 gniazdo poprzez 2 kabel ( w starym zasilaczu tylko taka opcja była i trybiło). Jutro sprawdzę czy podpięcie każdego gniazda z osobna coś zmieni. Co do sterowników to 1.5h temu zainstalowałem najnowsze ze strony NVIDIA - jest sens w kółko te same stery przeinstalowywać? Za każdym razem idzie czysta instalacja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego To nie jest łapotologicznie 19 minut temu, karro napisał(a): Masz 3 wtyczki wpięte w GPU? TAK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronson Opublikowano 8 Lutego Zgłoś Opublikowano 8 Lutego Ok, ustawiłem wszystko na GEN3 i jest poprawa nieznaczna... to znaczy - wentyle od gpu wyją ciut mniej, w AC Odyssey jest już 50 klatek ale w benchmarku jak puszczę - to wykres jest strasznie pocięty - liczba klatek wacha się od 170 do 24, w Cyberpunku też postęp - są już 22 klatki... dodatkowo zrobiłem tak jak doradzaliście - a więc każde gniazdo gpu jest podpięte osobnym przewodem - mimo to - tak jak podejrzewałem nie zrobiło to różnicy. Przetestuję kartę na innej platformie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 8 Lutego Zgłoś Opublikowano 8 Lutego Weź nie słuchaj bzdur o kablach. Przedstaw na auto i zrób log cpuz z 10 minut gry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronson Opublikowano 8 Lutego Zgłoś Opublikowano 8 Lutego Godzinę temu, karro napisał: Weź nie słuchaj bzdur o kablach. Przedstaw na auto i zrób log cpuz z 10 minut gry zrobiłem już taki log wczoraj https://we.tl/t-ZSbps7g3m7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 8 Lutego Zgłoś Opublikowano 8 Lutego Grafa ci sie przgrzewa.Wymiana pasty na gelidgc lub termall grizly a najlepiej na TPM Mimo wszystko poobserwuj sobie wentylatory czy działaja 3 cały czas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obsceniczny Opublikowano 8 Lutego Zgłoś Opublikowano 8 Lutego (edytowane) Ten dysk nie "kradnie" czasem przepustowości z PCI? Screen z GPU-Z zdaje się wskazywać na jakiś problem z liniami PCI-E. Edytowane 8 Lutego przez Obsceniczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Funky_Panda Opublikowano 8 Lutego Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 29 minut temu, Obsceniczny napisał(a): Ten dysk nie "kradnie" czasem przepustowości z PCI? Screen z GPU-Z zdaje się wskazywać na jakiś problem z liniami PCI-E. 5950X ma 24 linie PCI-e nawet jak dysk bierze 4 to i tak karta ma dostępne x16, na screenie jest PCI-e 2.0 x16 czyli OK bo karta zrzuca taktowania i przepustowość bez obciążenia aż do PCI-e 1.1 x16. Wydaje mi się że problemem jest wyschnięta pasta na rdzeniu karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 8 Lutego Zgłoś Opublikowano 8 Lutego Godzinę temu, Obsceniczny napisał(a): Ten dysk nie "kradnie" czasem przepustowości z PCI? Screen z GPU-Z zdaje się wskazywać na jakiś problem z liniami PCI-E. Nastepny,to normalne dzilanie grafy w spoczynku.Tak na nvisdii jest z 20 lat.Tu wyszło 2.0 bo widocznie nie zdarzyła przejść na 1.1 w czasie robienia screnna 56 minut temu, Funky_Panda napisał(a): Wydaje mi się że problemem jest wyschnięta pasta na rdzeniu karty a mi sie wydaje ze juz jej tam po prostu nie ma 2 godziny temu, Bronson napisał(a): zrobiłem już taki log wczoraj https://we.tl/t-ZSbps7g3m7 btw,to grafa z 2 reki?była kkedys rozbierana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad_8011 Opublikowano 8 Lutego Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 15 godzin temu, Bronson napisał(a): Ja to trochę napiszę tak łopatologicznie, karta ma 3 gniazda zasilania. Zasilacz ma również 3 gniazda oznaczone jako pci-e, mam 3 kable do tych gniazd, każdy kabel posiada u swego zakończenia 2 takie same wtyczki. Aktualnie 2 gniazda w karcie są zasilane poprzez 1 kabel, a 3 gniazdo poprzez 2 kabel ( w starym zasilaczu tylko taka opcja była i trybiło). Jutro sprawdzę czy podpięcie każdego gniazda z osobna coś zmieni. Co do sterowników to 1.5h temu zainstalowałem najnowsze ze strony NVIDIA - jest sens w kółko te same stery przeinstalowywać? Za każdym razem idzie czysta instalacja... Akurat sprawa kabli jest dość istotna, i zależna od zasilacza. Jeśli karta jest ograniczana, często zależne jest to od niedostatecznej mocy/napięcia dostarczanych od zasilacza - specyfikacja zasilacza, jakość kabli też ma znaczenie, bo nie wiemy czy producent zastosował kable 16AWG czy 18AWG. Dobrze jednak, że możemy odfajkować tą kwestię. Jeżeli o nadpisywanie sterowników chodzi, po zainstalowaniu sterownika odpalasz menadżer urządzeń, sprawdzasz kartę graficzną, wersję sterownika, następnie po kałowym incydencie (black screen), ponownym uruchomieniu porównujesz wersje sterownika z tą, którą odczytałeś wcześniej tą samą metodą (najprościej zrobić screena przy pierwszym sprawdzeniu - po reinstalce sterownika). Ale z tego loga rzeczywiście wychodzi, że hotspot osiąga 106.0 stopni, jednak patrząc na zegar rdzenia, obok temperatur hotspot, nie dochodzi do pełnego taktowania jeszcze przed throtlingiem (dławieniem wydajności spowodowanym przegrzewaniem). Jak karta jest po gwarancji, to pozostaje ostrożność, dobra jakościowo pasta i teraz albo termopady zostawiasz (czego nie polecam) albo wymieniasz, ALBO kupujesz sobie pojemniczek UPSIREN U6 PRO (albo strzykawkę) i dajesz zamiast termopadów. Jeśli wykonasz operację prawidłowo, wyeliminujesz hotspota, jeśli będzie gorzej trzeba będzie poprawić - z tą pastą termoprzewodzącą ( w tym wypadku upsiren) możesz ją użyć ponownie - jest elastyczna i nadaje się do ponownego użytku - mniej stresu przy ponownym rozkręcaniu niż przy termopadach (które mogą się odkształcić a przy ponownym rozebraniu karty jeden ci zjedzie i nie ułożysz go jak był wcześniej i będzie słaby kontakt z chłodzeniem). Jak nie robiłeś tego wcześniej możesz też zostawić termopady, ale trzeba liczyć się z tym, że przy rozkręceniu mogą się rozwarstwić, postrzępić i warto mieć plan B. Tu zanim zaczniesz o tym myśleć możesz sobie zobaczyć jak wygląda taki proces : Sprawdzić w innym kompie nie zaszkodzi, bo mimo wszystko wydaje mi się że jest coś jeszcze poza throtlingiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 8 Lutego Zgłoś Opublikowano 8 Lutego Jaki masz wynik 3090 np. w tym benchmarku w ustawieniach domyślnych ? https://benchmark.unigine.com/superposition Trzeba je porównać do innych wyników 3090. No i trzeba zobaczyć "sensors" z najwyższych odczytów GPU-Z z benchmarka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 8 Lutego Zgłoś Opublikowano 8 Lutego No przecież widać że że się przegrzewa o czym chcesz dyskutować. Typowe objawy wentylator na maksa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad_8011 Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Opublikowano 9 Lutego (edytowane) W dniu 8.02.2024 o 17:25, karro napisał(a): No przecież widać że że się przegrzewa o czym chcesz dyskutować. Typowe objawy wentylator na maksa Wentylator ma maksa to nie tylko objaw przegrzewania. W zależności od wersji (MSI, Gigabyte, ASUS, itp), od vBIOS, obroty wentylatorów karty graficznej uzależnione są od : - Temperatury Hotspot rdzenia - Temperatury Hotspot pamięci - POBORU ENERGII* * Przy tym trzecim warunku, w zależności od w/w potrafi to być 100W, lub 85W lub inne wartości. Ustawienie zero RPM wtedy przestaje działać. Więc o przegrzewaniu uświadomił nas dopiero log. Edytowane 9 Lutego przez vlad_8011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Opublikowano 9 Lutego Godzinę temu, vlad_8011 napisał(a): Więc o przegrzewaniu uświadomił nas dopiero log. Jak na to wpadłeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronson Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Opublikowano 9 Lutego Ok, panowie jestem w trakcie testów, mam u siebie 3070. I wentylatory nie wyją, ale ACO na tych samych ustawieniach co 3090 daje ok 47 klatek, Cyberpunk to samo 20 klatek... To trochę tak dla mnie jakby coś było zblokowane bo spodziewałem się nieco wyższych wyników... Jadę teraz przetestować 3090 na platformie kuzyna i dam znać jutro co jest nie tak... Może problem jest z tym dyskiem na PCI 4.0, kurde sam już nie wiem, porobiłem też logi w gpuz i afternurner ale nie mam teraz czasu ich wrzucić 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad_8011 Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 9 minut temu, Bronson napisał(a): Ok, panowie jestem w trakcie testów, mam u siebie 3070. I wentylatory nie wyją, ale ACO na tych samych ustawieniach co 3090 daje ok 47 klatek, Cyberpunk to samo 20 klatek... To trochę tak dla mnie jakby coś było zblokowane bo spodziewałem się nieco wyższych wyników... Jadę teraz przetestować 3090 na platformie kuzyna i dam znać jutro co jest nie tak... Może problem jest z tym dyskiem na PCI 4.0, kurde sam już nie wiem, porobiłem też logi w gpuz i afternurner ale nie mam teraz czasu ich wrzucić Tak jak pisałem, będzie coś poza przegrzewaniem, ale spokojnie, potestuj sobie, będziem działać. 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...