Royalck Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja (edytowane) Witam ja z zapytaniem czy zmieniac juz termopady/paste kupilem karte uzywana i nwm jakie temp powinien miec ten rog Edytowane 4 Maja przez Royalck Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja Witam tragedii nie ma , ale hot spot 90° stopni , skoro karta nie jest już na gwarancji , ja tam bym od razu ja rozbierał. popatrz tylko dobrze na termpoady bo na pamięciach i sekcji zasilania maja na pewno różne grubości. na chwile obecna uważam ze pasty to przeszłość , albo PTM 7950 tylko trzeba uważać na podróbki , ja ostatnio kupowałem z alledrogo i jest ok https://allegro.pl/oferta/termopad-honeywell-ptm7950-40x40-0-25mm-narzedzia-13757883115 ale zaczynam testować https://www.morele.net/thermal-grizzly-carbonaut-38-x-38-mm-x-0-2-mm-tg-ca-38-38-02-r-6477523/ i uważam ze na chwile obecna to właściwy kierunek dlaczego nie pasta ? a no zawsze jest możliwość ze przykładając/przykręcając zestaw chłodzący, pasta może zostać wypchnięta odsłaniając cześć rdzenia , natomiast stosując materiał PTM 7950 nie ma takiej możliwości , ale nakładając PTM można bardzo łatwo go uszkodzić , natomiast Thermal Grizzly Carbonaut jak na razie widzę tylko same plusy zastosowania takiego materiału. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja HotSpot 90 stopni to nie jest jakoś nisko, ale jednak zupełnie w normie. Pamiętajmy, że ta karta to 320W grzałka. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Funky_Panda Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja Zanim weźmiesz się za rozbieranie karty wypróbuj undervolting. Twoja karta fabrycznie celuje w 1860MHz ale jak widać wyżej wbija i potem schodzi w dół przez temperaturę. Popatrz u mnie (ok przyznaje, mam wylane na te 3-4% wydajności) zrobiłem 1860 przy 0,831v cisza spokój a mam dużo słabsze chłodzenie ZOTAC Trinity. Wcześniej karta wbijała na ponad 2000MHz i po "zgotowaniu" schodzila w okolice 1900MHz ale wyła. Teraz przy dłuższych sesjach w CP2077 wentyle rozpędzają się do 67% ale na Twojej karcie (moim zdaniem) będzie dużo ciszej i chłodniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Royalck Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja (edytowane) wymienilem termopady te co zle wyglądaly czyli 1.5mm dodalem jeszcze na vram na backplate i wymienilem paste no i zrobilem undervolta na 0.85 i mam takie wyniki paste dalem dc1 od bequaiet bo grizli mi sie skonczyl 😕 zamowilem noctue najwyzej rozkręce jeszcze raz xd co myslicie o takich wynikach? umylem tez pcb alkocholem Edytowane 4 Maja przez Royalck 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja 12 godzin temu, Royalck napisał(a): i nwm jakie temp powinien miec ten rog Jak ponizej 80/100 to ok 5 godzin temu, Kyle napisał(a): Pamiętajmy, że ta karta to 320W grzałka. 370 kierowniku producencie 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Funky_Panda Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja Godzinę temu, Royalck napisał(a): co myslicie o takich wynikach? umylem tez pcb alkoholem Git majonez. Nie ruszaj już i ciesz się kartą. Jeśli bardzo (ale to bardzo) chcesz to spróbuj zejść niżej z UV ale to już zabawa na dłuższą chwilę. Mnie się nie chciało 😅 znalazłem punkt gdzie napięcie, temperatury i taktowanie mi pasuje a TDP ograniczyłem do 90%. Czas akcji jakieś 30min, pewnie dałbym radę zejść niżej ale szkoda mi czasu który mogę przeznaczyć na granie/spanie/tresurę chomików nizinnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdebik Opublikowano 13 Czerwca Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca (edytowane) U mnie to wygladalo tak: Wymieniłem termopady (stare były już wyschnięte) oraz pastę na TG PhaseSheet PTM. Karty używam od roku lub dwóch lat — wcześniej pracowała w koparce. Od nowości nie była ruszana. Edytowane 13 Czerwca przez Zdebik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwakwara91 Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca Mam rtx 3060 ti, i7 13700k, 32 GB RAM i monitor 2k. Problem jest taki, że ta karta nie wyrabia w grach jak dota 2 i GTA v, once human inne. Zdarzają się spontaniczne przycinki czy zamułki. Pojawiają się zawsze losowo, a nie że w pewnych miejscach w grze. Jak to rozwiązać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca (edytowane) Albo ustawiasz gorszą jakość obrazu w tym "2K", dzięki czemu odciążasz GPU, albo wymieniasz GPU na szybszy model z większym VRAM. Inna sprawa, że w GTA 5 to ja grałem (rok lub dwa lata temu) na RTX 4060Ti 16GB w 3840x2160, na praktycznie wymaksowanych detalach, bez DLSS i fps nie spadał poniżej 60, więc trochę dziwne, że RTX 3060Ti z "szyną 256bit" nie daje rady w bieda 2560x1440. Edytowane 20 Czerwca przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...