Royalck Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja (edytowane) Witam ja z zapytaniem czy zmieniac juz termopady/paste kupilem karte uzywana i nwm jakie temp powinien miec ten rog Edytowane 4 Maja przez Royalck Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja Witam tragedii nie ma , ale hot spot 90° stopni , skoro karta nie jest już na gwarancji , ja tam bym od razu ja rozbierał. popatrz tylko dobrze na termpoady bo na pamięciach i sekcji zasilania maja na pewno różne grubości. na chwile obecna uważam ze pasty to przeszłość , albo PTM 7950 tylko trzeba uważać na podróbki , ja ostatnio kupowałem z alledrogo i jest ok https://allegro.pl/oferta/termopad-honeywell-ptm7950-40x40-0-25mm-narzedzia-13757883115 ale zaczynam testować https://www.morele.net/thermal-grizzly-carbonaut-38-x-38-mm-x-0-2-mm-tg-ca-38-38-02-r-6477523/ i uważam ze na chwile obecna to właściwy kierunek dlaczego nie pasta ? a no zawsze jest możliwość ze przykładając/przykręcając zestaw chłodzący, pasta może zostać wypchnięta odsłaniając cześć rdzenia , natomiast stosując materiał PTM 7950 nie ma takiej możliwości , ale nakładając PTM można bardzo łatwo go uszkodzić , natomiast Thermal Grizzly Carbonaut jak na razie widzę tylko same plusy zastosowania takiego materiału. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja HotSpot 90 stopni to nie jest jakoś nisko, ale jednak zupełnie w normie. Pamiętajmy, że ta karta to 320W grzałka. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Funky_Panda Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja Zanim weźmiesz się za rozbieranie karty wypróbuj undervolting. Twoja karta fabrycznie celuje w 1860MHz ale jak widać wyżej wbija i potem schodzi w dół przez temperaturę. Popatrz u mnie (ok przyznaje, mam wylane na te 3-4% wydajności) zrobiłem 1860 przy 0,831v cisza spokój a mam dużo słabsze chłodzenie ZOTAC Trinity. Wcześniej karta wbijała na ponad 2000MHz i po "zgotowaniu" schodzila w okolice 1900MHz ale wyła. Teraz przy dłuższych sesjach w CP2077 wentyle rozpędzają się do 67% ale na Twojej karcie (moim zdaniem) będzie dużo ciszej i chłodniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Royalck Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja (edytowane) wymienilem termopady te co zle wyglądaly czyli 1.5mm dodalem jeszcze na vram na backplate i wymienilem paste no i zrobilem undervolta na 0.85 i mam takie wyniki paste dalem dc1 od bequaiet bo grizli mi sie skonczyl 😕 zamowilem noctue najwyzej rozkręce jeszcze raz xd co myslicie o takich wynikach? umylem tez pcb alkocholem Edytowane 4 Maja przez Royalck 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja 12 godzin temu, Royalck napisał(a): i nwm jakie temp powinien miec ten rog Jak ponizej 80/100 to ok 5 godzin temu, Kyle napisał(a): Pamiętajmy, że ta karta to 320W grzałka. 370 kierowniku producencie 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Funky_Panda Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja Godzinę temu, Royalck napisał(a): co myslicie o takich wynikach? umylem tez pcb alkoholem Git majonez. Nie ruszaj już i ciesz się kartą. Jeśli bardzo (ale to bardzo) chcesz to spróbuj zejść niżej z UV ale to już zabawa na dłuższą chwilę. Mnie się nie chciało 😅 znalazłem punkt gdzie napięcie, temperatury i taktowanie mi pasuje a TDP ograniczyłem do 90%. Czas akcji jakieś 30min, pewnie dałbym radę zejść niżej ale szkoda mi czasu który mogę przeznaczyć na granie/spanie/tresurę chomików nizinnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...