uukasz_02 Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2020 Sprawa wygląda tak... mam starego laptopa (asus f5 x50) był na nim zainstalowany win XP. Chciałem zainstalować win 10 wiec pobrałem Windows media creation tool, pobrałem obraz na pendrive, włączam boot menu na lapku, wybieram mojego pena, system zaczyna pobierać czy tam analizować pliki, następnie pojawia się logo systemu zaczyna coś się ładować i nagle cały lapek sie wyłącza. Próbowałem przełożyć dysk z laptopa do PC zainstalować system i z powrotem przełożyć do laptopa ale po wybraniu na laptopie (w biosie) tego dysku jako pierwsze bootowalne urządzenie pojawia sie tylko czarny ekran z białą poziomą kreską migającą w lewym górnym rogu 2gb ram 260 gb dysk hdd intel pentium dual core t**** 2ghz (nie lwiem dokładnie jaki model, nie mam dostępu do systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2020 Od razu napiszę: daruj sobie instalację Win 10 na czymś takim. Ja dla sportu niedawno zainstalowałem na tego typu laptopie (2GB RAM, dysk HDD, jakiś 2 rdzeniowy Pentium) Win 10 Pro x64 v2004 i chodziło to śmiertelnie wolno (straszne mielenie dyskiem przy byle czym). Także nawet jak Ci się uda zainstalować Win 10 to i tak będzie tragedia. Do Win 10 potrzeba wielokrotnie więcej RAM i jakiś SSD by to jakoś sensownie chodziło. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uukasz_02 Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2020 bardziej mi chodziło o to żeby komp sobie stał afk lub czekał aż będzie do czegoś potrzebny. no ale rozumiem. spróbuje jeszcze wina 7 zainstalować jak się nie uda to odpuszczam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...