mangusta28 Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2020 (edytowane) Witam. Potrzebuję pomocy przy wyborze solidnego laptopa (NIE DO GRANIA !). Cena max 5000zł Moje kryteria to: 1) solidne wykonanie (najlepiej aluminum lub stop magnezowy lub coś podobnego) 2) 15 cali 3) przyzwoita matryca IPS (co najmniej Full HD) 4) wysoka kultura pracy (no i niezawodność) 5) dedykowana karta graficzna (coś pokroju MX250 lub coś podobnego), by okazyjnie można było pograć. Docelowo laptop będzie używany 80% studia, projekty szkolne, praca zdalna, netflix. 10% granie w LOL lub podobne niezbyt wymagające gry 10% inne (typu obliczenia, grafika itp.) Jakieś propozycje ? Tylko proszę nie piszcie Lenovo Legion Y530 itp., bo nie chcę laptopów gamingowych, a taki, który jest wykonany solidnie (klasa biznesowa lub podobne). Mój typ : HP Probook 450G7 (warto czy nie ?), a może coś innego ? Ktoś pomoże ? Dziękuję za każdą propozycję. Edytowane 27 Lipca 2020 przez mangusta28 dodanie ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2020 HP z tego co widzę to będzie chyba jeden z najlepszych wyborów. Ewentualnie możesz sobie zobaczyć serię vostro od della, też dość znana seria biznesowa - https://www.x-kom.pl/p/523321-notebook-laptop-156-dell-vostro-5590-i7-1051 0u-8gb-2561tb-win10p-mx250.html niby ma matrycę wva, ale to jest ips, tyle że ze zmienioną nazwą (ips jest zastrzeżony przez lg) plus do tego masz tutaj i7 i aluminiową obudowę :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba.katny Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2020 Bardzo fajną opcją jest Asus Zenbook z dodatkowym ekranem w touchpadzie. Spełnia w większości Twoje wymagania: https://sklepasus.pl/laptopy-i-notebooki/asus-ux434flc-a5290t-icicle-silver?utm_campaign=3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...