PinguPL Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Hej mam mały problem czy to normalne że mój komputer przy przeglądaniu internetu grzeje się.Temperatura rdzeni dobija do takiej temperatury jak widać na ss. W cs też się grzeje ale to już normalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2020 napisz jaki masz procesor i chlodzenie. Czy zmieniales ostatnio pastę termoprzewodzaca na chlodzeniu procesora ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_LynX_ Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2020 (edytowane) 7 minut temu, Yogi311 napisał: napisz jaki masz procesor i chlodzenie. Na ss jest A10-7800 40 minut temu, PinguPL napisał: Hej mam mały problem czy to normalne że mój komputer przy przeglądaniu internetu grzeje się Jeżeli masz podstawowe chłodzenie dołączane do procesora to tak temperatury są w normie ale wysokie. Jeżeli były niższe to wyczyść chłodzenie i wymień pastę Edytowane 3 Sierpnia 2020 przez _LynX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PinguPL Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2020 W dniu 3.08.2020 o 22:45, Yogi311 napisał: napisz jaki masz procesor i chlodzenie. Czy zmieniales ostatnio pastę termoprzewodzaca na chlodzeniu procesora ? procesor widać na załączonej grafice jest to amd a10-7800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PinguPL Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2020 W dniu 3.08.2020 o 22:49, _LynX_ napisał: Na ss jest A10-7800 Jeżeli masz podstawowe chłodzenie dołączane do procesora to tak temperatury są w normie ale wysokie. Jeżeli były niższe to wyczyść chłodzenie i wymień pastę tak mam podstawowe chłodzenie ponieważ kupiłem gotowca a czy poleciłbyś mi może jakieś chłodzenie procesora do płyty głownej MEDION D3F3-EM2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PinguPL Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2020 A i czy poleci mi ktoś jakiś ram 2x8gb DDR3 1600MHz i najlepiej w dość rozsądnej cenie ja patrzałem jakieś viperki po 250 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Co do chłodzenia - coś od SPC np. Spartan lub Fera, mocniejszych nie ma sensu.Co do ramu - szukaj czegoś na allegro z CL9 lub CL8, ew. 2133 mhz /2400 mhz z sensownym CL, może na 1600 mhz ruszą z CL8 lub niżej Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PinguPL Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2020 okej dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lyndonmilan Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Podpisuje sie pod tematem. W tamtym tygodniu zakupilem nowy Bundle z Scan. Co. Uk Plyta Asus Prime Z490-p Procesor intel i7 10700k 3.8ghz, podkrecony do 5 ghz Chlodzenie cpu be quiet Dark Rock 4. Teraz mam problem Bo po odpaleniu far cry 5, zaraz po wlączeniu fry temperatura skacze z 35 stopni do 80, a po dziesieciu minutach HWMonitor pokazuje 99 I komp sie wylacza. Jaki może być tego problem? Odkrecilem chlodzenie I nalozylem nowa paste tak zeby mieć pewnosc ale to nic nie dalo. W sumie jedyne co mam 'stare' w kompie to zasilacz 550W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PinguPL Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2020 no szczerze mówiąc mocno go podkręciłeś ale ta temperatura to rdzeni czy obudowy procesora. Ja też w zasadzie nowy komp bo mam go 1 miesiąc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PinguPL Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2020 3 godziny temu, Lyndonmilan napisał: Podpisuje sie pod tematem. W tamtym tygodniu zakupilem nowy Bundle z Scan. Co. Uk Plyta Asus Prime Z490-p Procesor intel i7 10700k 3.8ghz, podkrecony do 5 ghz Chlodzenie cpu be quiet Dark Rock 4. Teraz mam problem Bo po odpaleniu far cry 5, zaraz po wlączeniu fry temperatura skacze z 35 stopni do 80, a po dziesieciu minutach HWMonitor pokazuje 99 I komp sie wylacza. Jaki może być tego problem? Odkrecilem chlodzenie I nalozylem nowa paste tak zeby mieć pewnosc ale to nic nie dalo. W sumie jedyne co mam 'stare' w kompie to zasilacz 550W. albo procesor się wyłącza z powodu temperatury albo zasilacz się wyłącza z powodu napięcia i to w zasadzie tyle możliwości ale raczej to procesor bo niektóre procesory wyłączają się przy 100 stopniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_LynX_ Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Nic dziwnego że się wyłącza TJ dla tego procesora wynosi 100°C A to że temperatura po 10 min z 80 podbija do 100 to wynik słabej cyrkulacji w obudowie, plus 5GHz na wszystkich rdzeniach to chcąc zostać na powietrzu powinno być tam Dark Rock 4 ale w wersji PRO albo przeskoczyć na AIO 240mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lyndonmilan Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Procesor podkrecony przez '' ekspertow'' z Scan.Co.UK. Nie mam zaufania do AIO bo slyszalem nieciekawe historie. Woda I elektryka jakos nie bardzo Sproboje podlaczyc inne chlodzenie na procka, mam akurat na stanie Gelid-Phantom black dual tower, ale nic z tym nie kombinowalem, skoro nowe chlodzenie przyszlo razem z cpu I plyta glowna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lyndonmilan Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Nic nie kombinowalem, takie podkrecony system sprzedaja na scan. Co. Uk, nie chcialo mi sie bawic w skladanie kompa. Dobra sproboje zresetowac wszystkie ustawieniu w biosie, jak Co to zakupilem nowy zasilacz tak na wszelki wypadek CIT 750W I zobaczymy. Wczytalem profil 'stock' w biosie ale temperature były takie same. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lyndonmilan Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2020 (edytowane) Nic nie pomogl reset biosa. Dzisiaj zmnienie chlodzenie cpu Edytowane 11 Sierpnia 2020 przez Lyndonmilan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...