Skocz do zawartości
rom1234

acer nitro 5

Rekomendowane odpowiedzi

A co, komentarze o promkach na pepperze nic nie wyjaśniły? ;)

Tu masz recenzję:
https://www.notebookcheck.net/Acer-Nitro-5-AN515-44-Laptop-Review-AMD-dating-Nvidia.478287.0.html

Tu masz +/- z recenzji:

Pros

+ very high CPU performance

+ long battery life

+ excellent WiFi Performance (Wi-Fi 6)

+ USB Typ-C-Port

+ good serviceability

+ backlit keyboard

Cons

- no fingerprintreader

- no TB3

- no SD Cardreader

- small colorspace

W cenie 2800 nie masz szans kupić nic wydajniejszego. Jeśli możesz żyć z bardzo przeciętnej jakości ekranem i nie przeszkadza Ci czerwony design, dołóż kiedyś drugą kość RAM i ciesz się, że wyrwałeś sprzęt w dobrej promocji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da się grać.

Jakość ekranu to dość osobista sprawa: z czym miałeś styczność do tej pory i do czego masz porównanie. Na ogół mówi się, że dobre odwzorowanie barw ma znaczenie głównie w sprzęcie, na którym ktoś chce profesjonalnie pracować z grafiką.

Ale jeśli na co dzień pracujesz np. na jakimś firmowym Macbooku, to nie ma szans, że nie zobaczysz różnicy w jakości ekranu. Pytanie czy robi Ci to różnicę czy nie. Ja sam bym wolał matrycę 60Hz z lepszymi kolorami. Ale może grasz w esport i wolisz lepsze odświeżanie kosztem kolorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest 3700PLN, czyli 900PLN za +1 tier GPU. Przypominam, OP kupił taką konfigurację, tylko z 1650 bez Ti za 2800PLN.

Stever sugeruje, że w podobnej cenie można kupić wydajniejszy sprzęt. Może i można - ale będzie z i5 9300H lub wcześniejszym Zen zapewne, nie z R5 4600H - więc będzie to sprzęt mocniejszy w jednym aspekcie, słabszy w innym.

Za to jak dobrze trafić promkę, to faktycznie idzie dorwać 9750H z 1660Ti w granicach 3500PLN (były w euro ostatnio, w tym samym czasie, co OP kupił Nitro) i to, głównie do grania (bo w wielu zastosowaniach oprócz gier stare 6/12 Intela odstaje na minus), bardzo atrakcyjna cena jak na tę wydajność na rynku laptopów. Za to w cenie zbliżonej do 2800PLN komponentów zbliżonych, a tym bardziej lepszych, od tych z Nitro 5 to ja nawet w promkach nie widziałem. Tej propozycji też za taką nie mam.

Edytowane przez torrentius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mhm, ciekawe ile laptopów bez problemu zalinkujesz z 1660Ti i CPU 6/12 w cenie 3,5k - jeśli już upierasz się, że 25% dopłaty do 2800PLN to wciąż zbliżony budżet.

Ja kojarzę, że był taki Legion z 9750H w tej samej promocji, w której OP kupił Nitro 5. Czyli dostępny przez 4h w piątek, a w praktyce krócej, bo te kilka sztuk szybko poszło.

Naprawdę tak ciężko przyznać, że w takim budżecie wybiera się między mocniejszym CPU lub mocniejszym GPU? Nic innego nie sugerowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam kolejny raz , moze kilka szczegółów o tym lapku test na diablo 3 wypadł rewelacyjnie.szum wentylatorów na max ogolnie do przyjecia  nawet tak nie przeszkadza temp procesora max74  średnio 55 karta 50 stopni ogolnie wszystko ok tylko brac:)Ogolnie jestem bardzo zadowolony pozniej test w wiedzminie dam znac

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepnę się pod temat ze swoją opinią o laptopie

ACER Nitro 5 (AN517-52-75DN)

Ekraj: 17,3 inch (1920 x 1080)
Procesor: Intel Core i7-10750H
Ram: 32 GB DDR4
Dyski: 512 GB SSD + 1 TB HDD
Karta graficzna: NVIDIA GeForce RTX 2060

Zakupiłem laptopa 14 sierpnia, z myślą o tym aby mieć możliwość gry mobilnie. Pierwsze na co zwróciłem uwagę to wysokie temperatury procesora i karty graficznej... CPU 93/94C i GPU 85/90C (pomijam fakt głośnych jak samolot wentylatorów). Od razu zamówiłem podstawkę chłodząca z cooler master, temperatury spadły jedynie na GPU do 70/75C, CPU pozostało bez zmian... podczas próby undervoltingu procesora dowiedziałem się, że opcja została zablokowana w 10th generacji intela na laptopach, więc dałem sobie spokój i grałem na "kuchence elektrycznej" dalej. Po paru dniach, a dokładnie 5 i dosłownie w sumie 6 godzin spędzonych przed laptopem. 20 sierpnia matryca komputera nawet się nie włączyła... komputer działał i wysyłał sygnał przez HDMI, lecz laptop z niewiadomych przyczyn przestał działać. (laptop przez te wszystkie dni stał w jednym miejscu). następnego dnia zawiozłem do sklepu i oddali mi pieniądze. Serwisant sam był zdziwiony całą sytuacja. Z czystym sumieniem nie polecam tego laptopa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...