Cykan Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2020 (edytowane) Witam dzisiaj dostałem obudowę i zabrałem się za składanie wszystko podłaczyłem włączam i tu niespodzianka wentylatory się kręcą lecz nie słychać piknięcia i nie ma obrazu chociaż wszystko chodzi wiatraki się kręcą dysk pracuje procesor nagrzany (kupiony jako nie sprawdzony) po chwili chodzenia jakby restart bo wentylatory stają i odrazu zaczyna chodzić dalej próbowałem podpinać komputer do karty graficznej jak i do płyty sprzęt to: płyta asrock z87 pro 3 Procesor i5 4690 RAM geil leggera 2133mhz ddr3 Dysk hdd Samsung Zasilacz thermaltake tr2 bronze 500w Karta graficzna 430 1gb Macie jakieś pomysły? Jeśli zły dział przepraszam i proszę o przeniesienie Edytowane 11 Sierpnia 2020 przez Cykan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_LynX_ Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Odłącz GPU, podłącz monitor do płyty głównej i zobacz czy coś będzie się wyświetlać. Jak nie to opcje są dwie, nieumiejętny montaż albo kupiłeś trupa bo najczęściej jak coś jest opisane jako 18 minut temu, Cykan napisał: (kupiony jako nie sprawdzony) to znaczy że trafiłeś na nieuczciwego sprzedającego który dobrze wie co sprzedaje ale szkoda mu dawać do działu "uszkodzone" bo po co ktoś miałby kupować elektrośmieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cykan Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2020 (edytowane) Do płyty podłaczyłem to samo ale skoro procesor jest nagrzany to chyba pracuje próbowałem włączyć bez ramu czy będzie pikniecie i nie ma ale kabel HD audio podłączony i co znaczy nieumiejetny montaż ? Zasilanie do komputera idzie Edytowane 11 Sierpnia 2020 przez Cykan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_LynX_ Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2020 (edytowane) To że się grzeje nie znaczy że działa niestety. Przez nieumiejętny montaż mam na myśli pogięcie pinów w podstawce, za słaby docisk procesora czy brak lub zalanie pastą termo. Żeby pikało musisz mieć buzer do płyty podłączony, masz go dobrze podłączonego? Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Sierpnia 2020 przez _LynX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cykan Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Ja nie mam żadnego buzera ? pasty nawet nie nakładałem bo najpierw chciałem zobaczyć czy działa a i dioda hdd na obudowie się nie świeci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_LynX_ Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2020 (edytowane) Rany wszystko nie tak. Nie uruchamia się cpu intela bez chłodzenia bo bez docisku z jego strony łatwo o uszkodzenie. Nałóż pastę cienką warstwą na całym cpu, zamontuj chłodzenie jak należy i wtedy sprawdzaj czy działa nie inaczej. Buzer w elektronicznym za 2zl dostaniesz a co do kontrolki hdd i pwr to możliwe że ze złą polaryzacją zamontowałeś więc wystarczy obrócić o 180st Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Sierpnia 2020 przez _LynX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cykan Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2020 ? Zaraz spróbuję z twoimi radami i dam znać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cykan Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Niestety docisk chłodzenia nic nie zmienił już nie mam pomysłów pewnie ten procek walnięty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_LynX_ Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2020 (edytowane) Dlatego jak widzisz w opisie "niesprawdzony" to jest to kłamstwo i szkoda na to zwracać uwagę. Ile dałeś za tego uszkodzonego procka swoją drogą 100zl czy więcej? Do czego to miał być komputer bo pchanie się w 6 letniego procka jest chybione w tych czasach i nie chodzi mi nawet o gry tylko o brak chociażby sprzętowego dekodowania vp9 czyli yt/netflix Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Sierpnia 2020 przez _LynX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cykan Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Dałem za niego 160 z przesyłką do gier z dobrą karta daje radę i nie mam wygórowanych wymagań teraz kupię może stary i3 żeby zobaczyć czy odpali i czy to na pewno jego wina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_LynX_ Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Tylko nie kupuj z opisem "stan nieznany" bo znowu może być to samo i tylko stracisz czas i pieniądzeWysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Bez przesady. Nie raz złożony komputer z nowych gratów zachowywał mi się podobnie. Nie można z góry zakładać w takim wypadku uszkodzenia któregoś z podzespołów. Najważniejsza rzecz, to ten buzzer - czy tak głośniczek, który daje sygnały. Wyjmij wszystko z budy, na płycie zostaw tylko procesor, podłącz zasilacz i zewrzyj piny w płycie służące do uruchamiania komputera. Głośniczek powinien wydać jakieś sygnały dotyczące brakującej pamięci RAM, ale musi być fizycznie zamontowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2020 (edytowane) @Cykan Taka rada na przyszłość. Jak ktoś pisze w aukcji, że coś jest niesprawdzone, to na 99% to coś jest zepsute. To jest stare jak świat, żeby kupiec nie miał pretensji, że kupił zepsuty szrot. Może akurat masz szczęście i ten działa ale nie pchaj się więcej w takie coś, bo w ten sposób karmi się tylko januszy, którzy sprzedają niedziałające podzespoły. Edytowane 12 Sierpnia 2020 przez Firedash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...