hasto21 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2020 WitaM, jakie chłodzenie(budzet 200zl) polecacie do ryzen 5 3600 PŁYTA gigabyte b450 DS3H, gdyz na boksowym przy stresie mam ok 80 stopni...,o raz jaka pasta bedzie najlepszym wyborem, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Chłodzenie - SPC Grandis 3 albo dokładka do Thermalright Macho B . W jednym i drugim przypadku mamy pastę w zestawie - SPC daje Pactum PT-2 a TR Chill Factor . PT-2 jest dość dobra i tania . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2020 (edytowane) Scythe mugen 5 rev.b -przefajna konstrukcja, bezgłośna, bardzo wydajna. Banalny montaż. Całkiem zgrabny. Edytowane 19 Stycznia 2021 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2020 8 godzin temu, KaszaWspraju napisał: Scythe mugen 5 rev.b - zajebista konstrukcja, bezgłośna, bardzo wydajna. Banalny montaż. Całkiem zgrabny. Bezgłośna to jest ninja 5 ;) Tylko te wymiary.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Ja polecę Macho Rev C., ale ogólnie trzeba mieć świadomość, że Ryzeny 3000 ciężko schłodzić bo chiplety są małe i nie centralnie ułożone. Ja na swoim 3600 dałem offset napięcia -0,125 V i kultura pracy poprawiła się diametralnie, a zarazem wydajność bo procek wbija wyższe zegary pod obciążeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2020 6 godzin temu, Szeryf napisał: Bezgłośna to jest ninja 5 ? Tylko te wymiary.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Przy 80 stopniach w stresie nawet bym nie myślał nad zmianą chłodzenia na tym procesorze - no chyba, że przeszkadzała by mi jego głośność. U mnie na box temperatury dochodziły do 95 stopni w programach najbardziej obciążających procesor, gdzie budę mam dosyć przewiewną. Po zmianie chłodzenia na obecne, temperatury spadły o około 10 stopni i przede wszystkim zmniejszyła się głośność. Niestety u mnie zabawa offsetem nic nie daje, gdyż procesor robi się niestabilny. Płyta z automatu ustawia mu napięcie 1.34v, ale przy obciążeniu potrafi podbić do ponad 1.40V. Znajomy bardzo chwalił chińskie chłodzenie ALSEYE H120D. Wygląda obłędnie, chłodzi jeszcze lepiej niż moje obecne chłodzenie, które on miał wcześniej. Podobno można jeszcze lepiej wypolerować radiator w miejscu styku procesora i będzie jeszcze lepszy efekt. Też mam zamiar zamówić to chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...