itz_me_saddv Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Mam zamiar kupić nowe chłodzenie - dokładniej Grandisa 3. Posiadam obudowę Regnum RG4T, maksymalna wysokość chłodzenia to 159mm, a Grandis 3 dokładnie tyle mierzy, dlatego się zastanawiam - będą z tym jakieś problemy? Czy chłodzenie wejdzie na spokojnie? Jeszcze jedno pytanie - czy ramy Adata XPG Spectrix D41 zmieszczą się pod tym chłodzeniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Macho rev. C ma 158 mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ediek Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 W dniu 13.08.2020 o 08:34, itz_me_saddv napisał: Mam zamiar kupić nowe chłodzenie - dokładniej Grandisa 3. Posiadam obudowę Regnum RG4T, maksymalna wysokość chłodzenia to 159mm, a Grandis 3 dokładnie tyle mierzy, dlatego się zastanawiam - będą z tym jakieś problemy? Czy chłodzenie wejdzie na spokojnie? Jeszcze jedno pytanie - czy ramy Adata XPG Spectrix D41 zmieszczą się pod tym chłodzeniem? Gdzieś czytałem, że pod Grandisem max. h pamięci to 40mm. Nie znalazłem wysokości tych pamięci, które podajesz ale wyglądają na wyższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2022 (edytowane) Mam w PC syna Grandisa, zdaje się 3, ale ostatnio kupiłem sobie Ferę 5, dołożyłem drugi wentylator i ona jest od Grandisa wydajniejsza. Jeśli ktoś jest aktualnie na kupnie chłodzenia i rozważa zakup chłodzenia SPC Grandis, to niech się dwa razy zastanowi. Fera 5 jest w tej chwili bezkonkurencyjna, wygląda fajnie i jej wysokość to 155mm, więc będziesz mieć troszkę zapasu. Polecam Fere 5 serdecznie. Edytowane 12 Stycznia 2022 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...