warold15 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Cześć Nie wiem czy jest to odpowiedni dział, jeśli się pomyliłem to przepraszam. Zastanawiam się nad zakupem "mini odkurzacza" do czyszczenia komputera. Wcześniej nie słyszałem w ogóle o takich urządzeniach, a uważam, że czyszczenie czymś takim mogłoby by być bardziej skuteczne niż sprężone powietrze. Czy ktoś posiada coś takiego i może powiedzieć jak się to sprawdza? :) https://www.mytrendyphone.pl/shop/przenosny-mini-odkurzacz-nadmuchem-proskit-msc001-253911p.html?gclid=CjwKCAjwydP5BRBREiwA-qrCGvj1RgDHXc1ZtF9KgVsBKtblIF1IlXDbQMyuyVaTlcApe7YeX9_KIxoCpRoQAvD_BwE https://www.mytrendyphone.pl/shop/mini-przenosny-odkurzacz-usb-klawiatury-253905p.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Nie ma nic lepszego niż czyszczenie kompresorem. Powietrze w puszce nie ma odpowiedniego kopa. Taki mini odkurzacz to zabawka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warold15 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Czy mógłbyś polecić jakiś prosty, nie drogi i co najważniejsze mały kompresor? Urządzenie ma służyć tylko i wyłącznie do zachowania komputera w czystości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_LynX_ Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2020 (edytowane) Odkurzaczem do PC lepiej nie zaglądać bo generuje sporo ładunków elektrostatycznych i można sobie coś uszkodzić. Co do zamiennika to odpuść małe kompresory bo mają za małe ciśnienie, pojemność i są drogie. Tutaj masz fajnie opisany i przetestowany właśnie taki mały kompresor i ta elektryczna dmuchawa nie dość że jest tańsza to lepiej dmucha, w opisie filmu masz linki Edytowane 13 Sierpnia 2020 przez _LynX_ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warold15 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Ale świetna rzecz! Dzięki za odpowiedź, chyba zdecyduje się na zakup. Wreszcie przestaną mnie drażnić te drobinki kurzu zbierające się na GPU czy wentylatorach, mimo wycierania przed kilkoma dniami. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...