fineash Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Witam, Potrzebuję karty WiFi do PCta, raczej wolałbym USB ze względu na szkło i estetykę w obudowie. Myślę, że chciałbym wydać koło 100 zł. Kupiłem TP Linka Archer t3u plus, ale to jakaś tragedia. PC jest w tym samym pokoju co router ( nie mam możliwośći kablem ), a ping był beznadziejny, rozłączało internet. Skąd wiem? Na laptopie problemu nie było, tak samo jak postawiłem tethering na USB na telefonie - zero laga. Po tym niewypale proszę o polecenie dobrego modelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2020 (edytowane) Daruj sobie badziewie na usb. Prawdziwie porządne karty z MIMO są na PCIE. Tylko te z górnej półki w technologii AC (co najmniej) jeśli ma być stabilnie. Poza tym za stówkę nie kupisz dobrej sieciówki. Musisz trochę dopłacić... Edytowane 17 Sierpnia 2020 przez Markus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Podaj model routera ile scian mniej wiecej, predkosc neta itp.... Wtedy mozna sie zastanowic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fineash Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Co to za router, nie wiem. Coś od netii. Internet 100/10. Przecież to nie może być skomplikowane. Głupie mi6 na tetheringu i byle jakie laptopy zapewniają stabilny i niski ping. Co do scian, napisalem - router w tym samym pomieszczeniu, wiec liczba ścian n=0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2020 (edytowane) Jaki model routera a może masz modem? W zależności od modelu - różne mają radia 2,4 lub 5.. więc wróżką nie jesteśmy...:D Edytowane 18 Sierpnia 2020 przez Zabuza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaulaBXi Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Hejo, podpinam się do tematu ? Również potrzebuję WiFi na USB do małego komputera który będzie stał zaledwie metr od modemu LTE z wifi 2.4. Głównie do przeglądania stron i bardzo rzadko gram w gry więc nie potrzebuję niczego drogiego. Karty do środka komputera mi się nie zmieszczą bo karta grafiki będzie zajmować dwa sloty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2020 17 godzin temu, PaulaBXi napisał: Hejo, podpinam się do tematu ? Również potrzebuję WiFi na USB do małego komputera który będzie stał zaledwie metr od modemu LTE z wifi 2.4. Głównie do przeglądania stron i bardzo rzadko gram w gry więc nie potrzebuję niczego drogiego. Karty do środka komputera mi się nie zmieszczą bo karta grafiki będzie zajmować dwa sloty Najtańszy dongle wystarczy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fineash Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2020 (edytowane) Router Technicolor tc7200 od Netii :) Edytowane 20 Sierpnia 2020 przez fineash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umcacz Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2020 (edytowane) Ja technicolora tc7200 z upc wspominam bardzo dobrze :) Na 5 Ghz + TP-Link Archer T8E na PCIE (stara karta bez aktualnych sterowników) śmigał jak złoto, w cs:go dało się grać identycznie jak po kablu. Niestety "upgrade" na Connect Box sprawił że zrobiła się padaka, także nie wiem co jest winne, czy router czy karta ale raczej router bo tam siedzi śmieciowy chip. Zmieniłem router na swój i śmiga znów jak złoto :) Poniżej tp-link archer t6e bym nie schodził. A warto nawet rozważyć droższą opcję z anteną stawianą na biurko. Granie na 2.4GHz to porażka(no chyba że nie macie sąsiadów), a 5GHz ma słaby zasięg więc schowana antena jest dobra tylko jak router jest max w pokoju obok. Edytowane 20 Sierpnia 2020 przez umcacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2020 W dniu 16.08.2020 o 23:03, fineash napisał: Witam, Potrzebuję karty WiFi do PCta, raczej wolałbym USB ze względu na szkło i estetykę w obudowie. Myślę, że chciałbym wydać koło 100 zł. Kupiłem TP Linka Archer t3u plus, ale to jakaś tragedia. PC jest w tym samym pokoju co router ( nie mam możliwośći kablem ), a ping był beznadziejny, rozłączało internet. Skąd wiem? Na laptopie problemu nie było, tak samo jak postawiłem tethering na USB na telefonie - zero laga. Po tym niewypale proszę o polecenie dobrego modelu. Dobre i ładne - D-Link DWA-192 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...