Dj. Gargamel Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 temat byl juz wielokrotnie walkowany znana jest remedium na wlaczenie 166mhz czyli polaczenie drugiego dipa ale tu zaczynaja sie moje klopoty najpierw oczywscie niehcacy najprawdobodobniej zalalem pierwszego dipa podczas laczenia drugiego :) skomplikowane to co nieco najsmieszniejsze jest to ze dip 1 w pozycji ON powinien wlaczac 100 Mhz ale jak wlaczelem go to nastepowala zawieszka komp sie wlaczal i non stop restartowal tak z 5 razy pod rzad no i nic dalej nic sie nie dzialo plyta w pozycji off 1 dipa dziala okej no nic nie mogac obczyscic tego dipa pozbylem sie go :) obczyscilem go no i elgancko polaczylem drugiego dipa jakie bylo moje zdziwienie objawy takie same jak przy wlaczenie 1 dipa na on co sie dzieje pomozcie nie mam juz pojecia co robic tak chce zobaczyc 166 w akcji dodam ze wg mnie kiedys udalo mi sie wlaczyc to magiczne 166 za pomoca folii aliminiowej ale na krotko wiem ze wyjasnilem to bardzo zawilo jesli nie bedziecie czegos rozumiec chetnie dopowiem dla posiadaczy giga bedzie wiadomo o oc chodzi dla innych na ktorych pomysly i rady bardzo licze zamiesczam zdjecie podgladowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Poszukaj na forum, było o tym parę razy... i sprawdź różne kombinacje połączeń: 1.dip on + 2.dip zwarty; 1.dip off + 2.dip zwarty itd. ... I jeszcze jedno, bardzo ważne - pamietaj o zmianie mnożnika (obniżeniu) przy przejściu na FSB 166, ale o tym chyba nie zapomniałeś :?: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 dzieki ze ktos sie zainteresowal zmaine mnoznika oczywiscie przeprowadzilem :) co do spsobu to wszytko dokladnie wiem przenalizowalem :) pierwszy dip musi byc off czyli u mnie go teraz nie ma a drugi na ON czyli go maluje powinno dzialc bo tak bylo na rev 1.1 z tym malowaniem na pale to troche ryzyko ale sprobuje jakbym pyknal tylko pierwszy on to by 100 mhz powinno sie wlaczac a mi sie tylko resetuje tylko po co jest ten trzeci dip ? :) bede mial tylko 3 mozliwosci do wyprobowania :) 3 on 2 i 1 off 3 i 2 on 1 off no i wszytkie ON zobaczymy co z tego wyjdzie aha jescze 1 i 3 on 2 off czyli malowania ze hoho pokombinuj cos jescze moze wpadniesz na jakis pomysl; co sie dzieje moze cos nie wytrzymuej w kompie 166 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Połącz 2-gi z 3-cim (zrób z nich jeden) i wtedy wypróbuj... Przy FSB 166 MHz automatem włącza sie dzielnik 1/5 także wszystko powinno być OK. Chyba, że nie ma tego dzielnika :?: :!: Ale to chyba niemożliwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 sprobuje ale skad wykombinowales zeby laczyc 2 na raz :) ? dzielnik musi byc bo plytka oblsuguje bartona tylko ze sama go wykrywa i wtedy wlacza 166 tak mi sie wydaje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 U mnie na MOBO są 2 dip'y. Na zdjęciu widać, że jeden dip łączy (obejmuje) tylko 2 styki, a zatem 2-gi dip powinien łączyć (obejmować) 4 styki... być może :?: :roll: Sprawdź jaką masz magistralę jakimś programem np: WCPUID lub CPU-Z. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 z tego co wiem na na rev 1.1 mozna bylo recznie ustawic 166 na rev 1.1 byly 2 dipy 1 do ustawiana 100 w on lub 133 off a drugi wlasnie do 166 w on pozostale off ale nie jestem pewien zreszta wg tego obrazka byly trzy http://ciacara.supereva.it/7vaxpUltra/Mod-...-definitiva.JPG moze ktos z posiadczy rev 1.1 powie jak ma ustawione dipy moze akurat 1off 2 i 3 on sprobuje dzieki za rady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Mam GA-7VAXP rev. 1.1 i FSB 166MHz ale jak mam ustawione dip'y nie pamietam (muszę zobaczyć jak będę w chacie). Odpowiem jutro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 dzieki Uneek Eth naprawde ty jeden mi pomagasz :) masz u mnie browarka pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Oto link do instrukcji (ENG) format pdf MOBO GA-7VAXP Ultra gdzie podobno są 3 dip'y... http://www.giga-byte.com/Download/Download...al_7vaxpu_e.pdf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 dzieki Uneek Eth naprawde ty jeden mi pomagasz :) masz u mnie browarka pozdrawiam Nie ma sprawy, gdy będę wybierał się w lubelskie dam znać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 pragne obwiescic wszystkim wszem i wobec ze udalo mi sie wreszcie wlaczyc 166 na moim Gigabajcie rev 1.2 znajomy elektronik przemyl cala plyte (te zwarcia powodowala resztka srebra najprawdobodniej) oraz na stale polaczyl brakujacego dipa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...