krystiandw Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Od jakiegoś czasu zauważyłem że gry straciły na wydajności,mianowicie w cs klatki są na poziomie 20-30 gdzie wcześniej bez problemu było 200 na tych samych ustawieniach.W inne gry nie można grrać gdyż klatkują masakrycznie .Zmiana ustawień między wysokie a niskie jest praktycznie nie zauważalna.Przywrócenie Windowsa nic nie poskutkowała. Moja specyfikacja to : GTX 970 | i5-6600 | 16 GB RAM | dysk SSD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Może procesor lub karta się grzeją , stąd spadki fps . Sterowniki do GTX-a najnowsze czy jakieś starsze ? Najnowsze sterowniki mogą mieć wpływ na wydajność , z reguły sterowniki wydane długo po premierze danej serii kart obniżają jej wydajność , do tego NV jest znana z ubijania poprzednich generacji kart z poziomu sterowników . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiandw Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Temperatury w normie.Problem nawet zaraz po uruchomieniu komputera. Sterowniki najnowsze. Próbowałem odpalić na zintegrowanej i jest to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Może to problem z ssd albo ramem . Wyjmij jedną kość ramu ( zakładam że masz zestaw 2x8GB a nie 1 kość 16GB ) i sprawdź jak się będzie zachowywał komp . Zainstaluj Cristal Disk Mark i zrób testy wydajności SSD , wynik wklej na forum . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiandw Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Ramu mam 4x4 demontaż nie poprawia sytuacji. Wydaje mi się że może to bardziej wina software. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Pisałeś wcześniej że problemy są już w windowsie - jakieś przycinki czy opóźnienia itp. czy coś innego ? Może jakiś syf w systemie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiandw Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Nic takiego nie pisałem.Jedynie co zauważyłem to ze okno menadżera zadań nie przesuwa sie tak jak inne okna tylko bardziej pływająco. Skoro Windows został przywrócony to nie wiem czy możemy mówić o jakimś syfie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiandw Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Wydaje mi się że problem może być w stałym takowaniu procesora które się nie zmienia przy obciążeniu na maksa procesora.Gdzie można to zmienić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2020 Na początek spróbuj ustawić plan zasilania , Panel Sterowania > opcje zasilania > zaznacz wysoka wydajność ( jak nie jest domyślnie zaznaczona ) . Jak to nie pomoże to spróbuj w biosie / uefi ręcznie ustawić taktowanie procka , podaj jaką masz płytę to ci dokładnie powiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...