Skocz do zawartości
Deimo

Mały, ale wkurzający problem... wiesz jak zaradzić pomóż PLZ

Rekomendowane odpowiedzi

No więc mam kumpla i nie wiem jak mu pomóc, po pierwsze ma win98 i mu kursor znikł - wogóle go nie ma !!! Przy starcie systemu, po załadowaniu, po prostu go niema !?

Próbowaliśmy kilka myszek i na żadnej nie widać kursora.

Odinstalowałem myszke i ponowna jej "instalka", i tak z kilkoma NIC !

Pamiętam, że była jakaś komenda pod win98, która wł. i wył. myszke,

jak ktoś ją zna to proszę napiszcie...

Lub jeżeli macie jakieś pomysły jak przywrócić kursor, bez ponownej instalki win98 to piszcie... PLZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehe, mialem podobnie. Wydaje mi sie ze znam przyczyne, natomiast nie znam rozwiazania, tzn przyczyna jest taka ze Winda jest tak inteligenta iz czasami instaluje niewlasciwy sterownik pozniej nie potrafi juz go usunac. Ja bym zrobil czyszczenie na probe (z bezradnosci chyba) CMOSa lub powrot do ustawien fabrycznych, czasami Windows po zmianach ustawien madrzeje :-)

Aha jesli masz w trybie awaryjnym kursor, to na 100% masz to samo co u mnie, czyli zainstalowal sie inny sterownik i nie chce odinstalowac (ponowne instalacje nic nie daja bo Win i tak korzysta dalej z tego samego sterownika)

Jesli w trybie awaryjnym nie masz kursora to juz nie wina sterow lecz sprzetu

Tak wiec to jest podstawowe pytanie czy w trybie awaryjnym masz kursor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi