Stary-Piernik Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2020 Witam Z okazji rychłego wydania Cyberpunka 2077 planuje zamach na mojego zramolałego PC. Z obecnych komponentów zostanie mi tylko dysk SSD oraz obudowa Fractal Design Define 7 Póki co planuje takie komponenty: Procesor Intel Core i5-10600K, 4.1GHz, 12 MB Płyta główna MSI MAG Z490 TOMAHAWK Karta graficzna RTX3070 (nie wiem jeszcze jaka ? ) I tutaj tak naprawdę nie mam pomysłu co dalej. Komp wyłącznie do weekendowego grania, docelowo dojdzie jeszcze jakiś monitor 4K 32'' Będę wdzięczny za pomoc w doborze reszty komponentów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2020 Ramy o jakimś wysokim taktowaniu np tridentz 4000, zasilacz może jakiś focus 750w ( często na proline mają go w dobrych cenach). Płyta tomahawk dobry wybór no i jeszcze jakieś aio. Freezer 240 będzie dobrym wyborem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drizz Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 Rtx 3070 do 4k? Wedle moich spostrzeżeń to 3070-2k, 3080-4k tak na spokojnie, 2070 to za mało na 2k w paru tytułach a 2080 styka....Mówimy o wysokich lub Ultra ustawieniach, bo jak o średnich czy niskich to sensu brak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuilanVoss Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2020 Generalnie to warto zaopatrzyć się jednak w nowy dysk ssd ponieważ jeśli planuje się granie na tym kompie dłużej niż przez 3-4 lata to dysk 2tb byłby wskazanym wyborem ponieważ gry będą coraz więcej ważyły... zasilacz może być jak kolega powyżej wymienił 750w. Monitor 244 mhz będzie bezużyteczny ponieważ nowy trx 3070 mimo że jest wydajniejszy od 2080 ti to i tak więcej niż 150 klatek w tomb riderze może osiągać chyba tylko na wersji z larą z kwadratowymi cyckami i z wiedźminem na najniższych...... ? Wysoko taktowany ram, najlepiej jakoś powyżej 16gb, może 24 albo nawet 32 lapiej nie dawać nieparzystych kości ramów bo wtedy gorzej działają... chyba tyle... ja bym może jednak poczekał na karty od blue navy, ponieważ mają miażdżyć konkurencję... Amen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...