Skocz do zawartości
stranger

padła grafa i płyta głowna (długa bajka)

Rekomendowane odpowiedzi

a więc od poczatku

na ekranie zaczeły pojawiac mi sie dziwne piksele o różnych kolorach i w różnych miejscach, komp przełączał sie po restarcie na tryb z 16 kolorami i jakas smiesznie niska rozdzielczosc

błedy były również na monitorze gdy wchodziłem do biosu

po dłuzszej przerwie po wlaczeniu kompa obraz byl przez 20 min ok pozniej znowu to samo

zanioslem sprzet caly do znajomego do sklepu komputerowego z serwisem, niech szukaja....

w sklepie plyta glowna juz nie chciala sie odpalac wiec odeslali ja do producenta czy jakos tak, w zastepstwie dostalem asusa A7N8X-X

pierwsze pytanie to czy jest sens ją wymieniac za epoxa 8RDA bo taką propozycję dostałem, mało wiem o tej płycie więc prosze tu o pierwsza rade

ucieszony ze to plyta a nie grafa, na ktora stracilem gwarancje zdejmujac orginalny wiatrak i lamiac przy tym jakies plastikowe zabezpieczenia

pozniej jeszcze probowalem przykleic radiatory na pamieci efekt byl taki ze karta sie nie chciala odpalic wiec zdjalem radiatory i to co mi sie udalo to sciagnalem jesli chodzi o klej

po tych zabiegach karta smigala bez problemowo

a wiec z zamontowanym asusem smigam do domu odpalam kompa wszystko miodzio, ale po 20 min pracy.........

znowu krzaki.....mysle ze to karta ale czemu i jak to sie dzieje

zalozony jest na nia lepszy wiatrak przesmarowany radiator pasta termoomisyjna

pomozcie jak mozna uratowac moje malenstwo

szlifowalem nawet dzis pamieci z tego kleju wacikami nasaczonymi acetonem

klej caly zszedl praktycznie ale poprawy zadnej

helpppppppppppppppppppp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawia mnie leadtek 5200 ultra albo radek 9500@9700 z komputronika oba za 999zl

co wy na to?

ZARAZ PĘKNE

Jak możesz się zastanawiać między 5200 ultra a 9500@9700...

Przecież to woła o pomstę do nieba...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...