Polar24 Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 (edytowane) Hej! Chciałbym dowiedzieć się co możecie mi polecić w tej kwocie. Komp jest składany pod RTX 3070, także +/- na start trzeba odjąć jakieś 2,5k ~. Potrzebne są: Obudowa, zasilacz, płyta główna, procesor, cooler procesora. <--- Budżet na te części 3,5k Posiadam pamięci HyperX 16GB 3200MHz Predator Black CL16 (2x8GB), które chciałbym przenieść do nowego kompa. Z czasem pewnie je wymienię na nieco szybsze. Mój monitor to HP Omen 25, gram głównie w FULL HD. Moje propozycje: -Obudowa Fractal Design Meshify C Proline 380zł -Zasilacz Seasonic FOCUS GX-650 80Plus Gold 650W Proline 500zł -Cooler procka SilentiumPC Fortis 3 Proline 155zł Co do płyty głównej i procka nie jestem pewien, ale w moim zestawieniu miałbym na nie około 2,5k. Z góry dzięki za pomoc Edytowane 6 Września 2020 przez Polar24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 Moja propozycja https://www.x-kom.pl/lista/1iuceazk2 tylko na ten moment z grafiką. G.SKILL 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 Ripjaws V Black AMD Ryzen 7 3700X MSI B450 TOMAHAWK MAX Kingston 500GB M.2 PCIe NVMe A2000 Seasonic Core GM 650W 80 Plus Gold Gigabyte GeForce RTX 2080 Super WF OC 8GB GDDR6 SilentiumPC Signum SG7V TG SilentiumPC Grandis 3 120/140mm Ewentualnie możesz pomyśleć o B550. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkzel Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2020 Stever czytałeś co Polar24 napisał? Czy tylko tytuł i wklejasz jak popadnie? Czeka na 3070, a Ty na miesiąc z hakiem przed premierą polecasz 2080S. Ram już ma. Wiem, że zawsze można na coś czekać i teoretycznie nigdy nie jest dobry czas na kupowanie ale na Twoim (a robię dokładnie to samo) miejscu poczekałbym na nowe procki(8.10) skoro i tak czekasz na 3070. NVMe vs SATA to długa dyskusja ale zgadzam się z tym, że jeśli się nie pracuje na dysku to NVMe jest przepłacone. SATA do gier w zupełności wystarcza 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2020 Ta, czekaj czekaj i się nie doczekaj.. Patrząc po tym co się działo z RTX20XX to se będzie czekał do Świąt, jak nie lepiej. Teraz na tę kartę jest jeszcze większy hype niż poprzednio, więc to oczywiste, że Nvidia nie wyrobi z produkcją. Zresztą wystarczy czytać wiadomości, a ludzie by wiedzieli, że już od teraz wiadomo odnośnie problemów z produkcją. No i druga sprawa, że podobno chińczyki znalazły nowe zabawki do koparek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2020 16 godzin temu, darkzel napisał: Stever czytałeś co Polar24 napisał? Czy tylko tytuł i wklejasz jak popadnie? Czeka na 3070, a Ty na miesiąc z hakiem przed premierą polecasz 2080S. Ram już ma. Wiem, że zawsze można na coś czekać i teoretycznie nigdy nie jest dobry czas na kupowanie ale na Twoim (a robię dokładnie to samo) miejscu poczekałbym na nowe procki(8.10) skoro i tak czekasz na 3070. NVMe vs SATA to długa dyskusja ale zgadzam się z tym, że jeśli się nie pracuje na dysku to NVMe jest przepłacone. SATA do gier w zupełności wystarcza Podałem grafike w przykładowym zestawie, chce poczekać wyrzucą ja i zostawia dla RTX3000. Czekać będzie na wszystko to w tym roku nie kupi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...