Skocz do zawartości
Polar24

Zestaw do gier - 6 tyś. ~

Rekomendowane odpowiedzi

Hej! Chciałbym dowiedzieć się co możecie mi polecić w tej kwocie. Komp jest składany pod RTX 3070, także +/- na start trzeba odjąć jakieś 2,5k ~.
Potrzebne są: 
Obudowa, zasilacz, płyta główna, procesor, cooler procesora.               <--- Budżet na te części 3,5k 
Posiadam pamięci HyperX 16GB 3200MHz Predator Black CL16 (2x8GB), które chciałbym przenieść do nowego kompa. Z czasem pewnie je wymienię na nieco szybsze. Mój monitor to HP Omen 25, gram głównie w FULL HD.

Moje propozycje:
-Obudowa Fractal Design Meshify C Proline 380zł
-Zasilacz Seasonic FOCUS GX-650 80Plus Gold 650W Proline  500zł
-Cooler procka SilentiumPC Fortis 3 Proline 155zł
Co do płyty głównej i procka nie jestem pewien, ale w moim zestawieniu miałbym na nie około 2,5k.

Z góry dzięki za pomoc 

Edytowane przez Polar24

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja propozycja https://www.x-kom.pl/lista/1iuceazk2 tylko na ten moment z grafiką.

• G.SKILL 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 Ripjaws V Black
  • AMD Ryzen 7 3700X
  • MSI B450 TOMAHAWK MAX
  • Kingston 500GB M.2 PCIe NVMe A2000
  • Seasonic Core GM 650W 80 Plus Gold
  • Gigabyte GeForce RTX 2080 Super WF OC 8GB GDDR6
  • SilentiumPC Signum SG7V TG
  • SilentiumPC Grandis 3 120/140mm

Ewentualnie możesz pomyśleć o B550.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stever czytałeś co Polar24 napisał? Czy tylko tytuł i wklejasz jak popadnie? Czeka na 3070, a Ty na miesiąc z hakiem przed premierą polecasz 2080S. Ram już ma. Wiem, że zawsze można na coś czekać i teoretycznie nigdy nie jest dobry czas na kupowanie ale na Twoim (a robię dokładnie to samo) miejscu poczekałbym na nowe procki(8.10) skoro i tak czekasz na 3070. NVMe vs SATA to długa dyskusja ale zgadzam się z tym, że jeśli się nie pracuje na dysku to NVMe jest przepłacone. SATA do gier w zupełności wystarcza

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta, czekaj czekaj i się nie doczekaj.. Patrząc po tym co się działo z RTX20XX to se będzie czekał do Świąt, jak nie lepiej. Teraz na tę kartę jest jeszcze większy hype niż poprzednio, więc to oczywiste, że Nvidia nie wyrobi z produkcją. Zresztą wystarczy czytać wiadomości, a ludzie by wiedzieli, że już od teraz wiadomo odnośnie problemów z produkcją. No i druga sprawa, że podobno chińczyki znalazły nowe zabawki do koparek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 godzin temu, darkzel napisał:

Stever czytałeś co Polar24 napisał? Czy tylko tytuł i wklejasz jak popadnie? Czeka na 3070, a Ty na miesiąc z hakiem przed premierą polecasz 2080S. Ram już ma. Wiem, że zawsze można na coś czekać i teoretycznie nigdy nie jest dobry czas na kupowanie ale na Twoim (a robię dokładnie to samo) miejscu poczekałbym na nowe procki(8.10) skoro i tak czekasz na 3070. NVMe vs SATA to długa dyskusja ale zgadzam się z tym, że jeśli się nie pracuje na dysku to NVMe jest przepłacone. SATA do gier w zupełności wystarcza

Podałem grafike w przykładowym zestawie, chce poczekać wyrzucą ja i zostawia dla RTX3000. 
Czekać będzie na wszystko to w tym roku nie kupi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi