Y78 Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 Ostatnio coś mnie naszło i włączyłem leciwego już Xboxa 360 (model e). Poczułem dość specyficzny zapach, więc uznałem że chyba czas najwyższy przeczyścić konsolkę. Co prawda nie używam jej prawie wcale(mam mocnego PC, a sama konsolka swoje lata ma), ale szkoda żeby coś jej się stało od ciepła. Normalnie używam zazwyczaj Kryonauta, ale ten ma tendencje do szybkiego wysychania w wysokich temperaturach, a z tego co wiem, Xbox 360 lubi się grzać do tego stopnia, że 70-80C na dashu to norma. Niestety sam u siebie tego sprawdzić nie mogę, bo konsola nie jest przerobiona. Więc do rzeczy: potrzebuję dobrej pod względem przewodnictwa pasty termoprzewodzącej która dobrze znosi wysokie temperatury pracy, powiedzmy dla bezpieczeństwa co najmniej do 100C. Nie może wysychać w zakresie takich temperatur. Jakieś propozycje? Myślałem nad Arctic MX-4, ale nigdzie nie mogę znaleźć zakresu temperatur, który dla pasty jest odpowiedni, mimo wszystko oponie słyszałem dość dobre i podobno nie ma tendencji do wysychania. Ciekawe jak by to było w Xboxie, przy dość wysokich temperaturach… Dla odmiany z tego co wiem, dla mx-2 wszystko powyżej 70C podobno znacznie przyspieszało proces wysychania. Inną ciekawą propozycją wydaje sie być Noctua NT-H1, ale ta ma maksymalną temperaturę 110C wg specyfikacji, a maksymalną rekomendowaną 90C. Nie wiem czy to nie będzie za mało. Gdzieś wyczytałem że te xboxy miały ustawiany system chłodzenia tak żeby idealną temperaturą były 72C, a maksymalną 89C. Co prawda nie wiem czy to dotyczy mojego modelu (E), ale z pewnością xboxy 360 były dość ciepłe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackops73 Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2020 Przy kupnie pasty sugeruj się testach na procesorach. thermal grizzly kryonaut. Jest chyba najlepszą pastą na rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...