ya23 Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 kupilem balerona 300A (qrde, zeby durony tesh byly na slocie..... ) na plycie LX/ cośtamX (zamazane, ale nie BX :) ). Plyta jest typu baby at, ma 2 banki na dimmy i 2 na simmy, ma zintegrowanego sisa 8mb i dzwiek, nie ma ps2 :( .Nie mialem nigdy celka, ale slyszalem, ze sie to ladnie kreci..... tylko jak :?: w biosie jest opcja zmiany od 133 do 366, ale to nic nie daje :evil: , instrukcji nie mam a zworki są dziwnie opisane..... przeciez nie zostawie cel300A@300.... intelowcy, pomożcie :!: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 mialem 300a na 450 chodzil bez problemu ! 4.5x100 a jak na plycie wiecej niz 366 sie nie da to kiszka ! :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 kupilem balerona 300A (qrde, zeby durony tesh byly na slocie..... ) na plycie LX/ cośtamX (zamazane, ale nie BX :) ). Plyta jest typu baby at, ma 2 banki na dimmy i 2 na simmy, ma zintegrowanego sisa 8mb i dzwiek, nie ma ps2 :( .Nie mialem nigdy celka, ale slyszalem, ze sie to ladnie kreci..... tylko jak :?: w biosie jest opcja zmiany od 133 do 366, ale to nic nie daje :evil: , instrukcji nie mam a zworki są dziwnie opisane..... przeciez nie zostawie cel300A@300.... intelowcy, pomożcie :!: :!: :!:LX ma max magistrale 83 :( Za to BX ma max 133 ! VIA zresztą też ! Musisz mieć BX albo VIA żeby go puścić na 450 !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 to u mnie jest dziwne...... na i440 BX ktory PODOBNO ma tylko 133 mhz ja w biosie moge ustawic 145 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 to u mnie jest dziwne...... na i440 BX ktory PODOBNO ma tylko 133 mhz ja w biosie moge ustawic 145 :) to zalezy rowniez od producenta plyty, na moim starym abicie be6-ii 440bx moglem ustawic fsb do 200 :-) aha, a bx440 wspiera oficjalnie tylko 100 mhz fsb gwoli scislosci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 kupilem balerona 300A (qrde, zeby durony tesh byly na slocie..... ) na plycie LX/ cośtamX (zamazane, ale nie BX :) ). Plyta jest typu baby at, ma 2 banki na dimmy i 2 na simmy, ma zintegrowanego sisa 8mb i dzwiek, nie ma ps2 :( .Nie mialem nigdy celka, ale slyszalem, ze sie to ladnie kreci..... tylko jak :?: w biosie jest opcja zmiany od 133 do 366, ale to nic nie daje :evil: , instrukcji nie mam a zworki są dziwnie opisane..... przeciez nie zostawie cel300A@300.... intelowcy, pomożcie :!: :!: :!: co do twojego problemu, to nie wroze nic dobrego. prawdopodobnie masz slaba plyte (czyt. niemarkowa) i z podkrecania nici. tak przy okazji przypomne, ze celerony maja zablokowany mnoznik i podkrecanie polega na zwiekszeniu taktowania fsb. nawet jeli uda ci sie ustawic magistrale na 75 lub 83, to sadze ze zaczna sie problemy z przetaktowaniem nie tyle procesora (bo ten bez problemu wytrzyma 450 mhz), ile magistrali pci (czyli np. dyskow). a tak poza konkursem, to czy zgadlem, ze producentem twojej plyty jest pc-chips ? pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ya23 Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 i440 EX/LX, producenta nie znam, ale raczej z tych noname Plyta jest niemarkowa, kupiłem ją tak tanio, że nie ma na co narzekać. Wiem, że celki mają mnożnik blokowany, ale może jest na to jakiś sposób :?: bo do zmiany magistrali nie widze opcji ani zworek :cry: a jak dobrze pójdzie to wymienie ją za grosze na abita be6 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Ja mam celka 300 ale płyte na BX i przy 2,4V i magistrali 133MHz idzie mi na 600 hehe. Winny za niemożliwość podkręcania jesst chipset LX. Ma ograniczenia do magistrali 83 i mnożnika do 5,5. Potrzebna ci płyta najlepiej na BX bo na slot to mało było VIA 694, a 693słaba jest. Czyli jedyny ratunek to zmiana płyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 i440 EX/LX, producenta nie znam, ale raczej z tych noname Plyta jest niemarkowa, kupiłem ją tak tanio, że nie ma na co narzekać. Wiem, że celki mają mnożnik blokowany, ale może jest na to jakiś sposób :?: bo do zmiany magistrali nie widze opcji ani zworek :cry: a jak dobrze pójdzie to wymienie ją za grosze na abita be6 :) jesli masz mozliwosc to lec jeszcze dzis wymienic to na be6 i zaraz bedziesz mial c300@450. mialem kiedys abit be6ii i c333. latal na 475 bez dotykania napiecia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ya23 Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 wymienie, ale przed tym wolalbym tego pomeczyc :) nie wiecie jak mu ta magistrale ruszyc chociaz na symboliczne 75 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 i440 EX/LX, producenta nie znam, ale raczej z tych noname Plyta jest niemarkowa, kupiłem ją tak tanio, że nie ma na co narzekać. Wiem, że celki mają mnożnik blokowany, ale może jest na to jakiś sposób :?: bo do zmiany magistrali nie widze opcji ani zworek :cry: a jak dobrze pójdzie to wymienie ją za grosze na abita be6 :) Ile dałeś ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 wymienie, ale przed tym wolalbym tego pomeczyc :) nie wiecie jak mu ta magistrale ruszyc chociaz na symboliczne 75 :?: nie wiadomo, czy to w ogole jest mozliwe... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...