S!nY Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Więc sprawa wygląda tak chce podkręcić swojego cel 633@950mhz w sumie mam już wszystko obcykane tylko nie wiem jaki cooler kupić do tego. Chciałbym coś w miarę taniego tak 80-100zł max ale czym tańsze tym lepsze potrzebuje wętyla do PGA370 wydaje mi się że dobrym rozwiązaniem będzie to coś:HAC-V81 X-Dream http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=24&id=50 co wy o tym sądzicie? Moja płyta ecs p6bat-a+ ale pytam was o rade co wy polecacie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 po pierwsze powinieneś poszukać, jest ze.ebiście dużo tematów i coolerach. x-dream daruj sobie, chodzi jak wiertarka a w sumie niewiele słabiej chłodzący i nieporównywalnie cichszy Spire Falcon Rock II styknie na 100%. aluminiowy cooler z miedzianym rdzeniem, cena od 41 do 48 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Do tego to si Coller-Mster za 45 Zeta starczy. Kup coś taniego do XP i będzie po bulu. P.S. Jakie Vcore daje 1.7-1.8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Skoro coler ma być ok 80-100zł to ja ci polecam vulcano 10 cały z miedzi http://4max.com.pl/produkt.asp?g=24&gg=19&id=244 P.S. Dużo tesz zależy od tego jaki masz stepping procka jeżli masz napięcie: 1,5V=najstarszy stepping cA0 być może słąbo bedzie się kręcił 1,6V=stepping cB0 100mhz jest do ośągnięcia 1,65=??? 1,7=najlebszy stepping w tym celeronie cC0 100mhz na 99% pewne. 1,75=najnowszy i najlebszy stepping pod PIIIceleron cD0. Poprawcie mnie jeżeli się myle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 PIII 650 1.65 miałem szedł na 1007 z AC 155 FSB bez zmiany Vcore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S!nY Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 chyba se daruje te podkręcenie cos jest nie tak przełożyłem zworke na mojej płycie tak żeby fbs był na 100mhz postawiłem wiatrak przy obudowie :D i dobra odpalam chciałem zobaczyć czy pujdzie komp odpalił ale monitor niechciał zaskoczyć wydaje mi sieże to wina mojej płyty ponieważ obsługuje agp 2x tylko i na grafice jest zawysoka częstotliwosć chyba teraz procek mi chodzi 9.5 x 75 mhz niechce podnosić na 83 bo słyszałem że niezbyt jest to bezpieczne bo PCI i HD mogą sie zjarać chciałem kupić płyte nową zeby podkręcić do 1266 (fbs 133) ale chyba se dam spokuj pozbieram lepiej $$ ja nową płyte + proc + ramki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 to wina zbyt małego napięcia na procku. przy częstotliwości o połowę większej procesor wymaga podniesienia napięcia (u FubaF'a o 0.1 V z 533 na 800) więc jak podniesiesz to wstanie na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 No ja podniosłem nawet o 0,25 i nic dalej nie rusza, dzielniki mam dobrze ustawione chłodzenie dobre (takie jak w opisie). I powiedzcie mi czemu to niedziała?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...